«Το οικονομικό ρίσκο της χώρας παραμένει συνδεδεμένο με το πολιτικό ρίσκο και όσο αυτό συμβαίνει, η προσπάθεια να ορθοποδήσουμε, να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις, τις επενδύσεις και την πραγματική οικονομία θα ανακόπτεται» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας στην εκδήλωση της ΕΣΕΕ για την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης του εμπορίου.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Όμως η οικονομική ζωή μιας χώρας σε ύφεση μπορεί κάλλιστα να βρεθεί σε αδιέξοδο όταν χάνονται ευκαιρίες και επικρατούν κομματικές προτεραιότητες» πρόσθεσε ο κ. Φέσσας.

Επεσήμανε ότι το 2015 η ανάκαμψη θα είναι περισσότερο εμφανής και δεν θα βασίζεται μόνο στην ιδιωτική κατανάλωση αλλά και στις επενδύσεις. Όμως, όπως είπε, αυτή βέβαια η πρόβλεψη δεν λαμβάνει υπόψη τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις.

«Αν οδηγηθούμε σε εκλογές, τότε μια νέα -εκ των πραγμάτων- κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί τη συμφωνία με τους δανειστές. Στο μεσοδιάστημα η ελληνική οικονομία και κοινωνία θα ξαναζήσουν την ανασφάλεια και αβεβαιότητα, που με τόσο κόπο αγωνιστήκαμε να αφήσουμε πίσω» είπε.

Ο κ. Φέσσας τόνισε ότι η συναίνεση σήμερα είναι εθνικά ωφέλιμη όσο ποτέ. «Εμείς, ως κοινωνικοί εταίροι, έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία: να αφήσουμε την καχυποψία στην άκρη. Να τολμήσουμε να στείλουμε στην κοινωνία και στα κόμματα ένα μήνυμα συνεννόησης και συναίνεσης» τόνισε.

Σε ό,τι αφορά στην αγορά ο πρόεδρος του ΣΕΒ διευκρίνισε ότι, προφανώς, δεν νοείται αγορά με μεγάλες μόνο επιχειρήσεις, αλλά χρειάζεται ένα ομοιογενές και υγιές οικοσύστημα με μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ