Αυξήθηκε η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ τον Νοέμβριο
Αύξηση σημείωσε η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από την ρευστότητα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τον Νοέμβριο, διαμορφούμενη στα 44,9 δισ. ευρώ στο τέλος Νοεμβρίου από 43,9 δισ. ευρώ που ήταν τον Οκτώβριο.
Αύξηση σημείωσε η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από την ρευστότητα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τον Νοέμβριο.
Όπως προκύπτει από τα μηνιαία στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος η συνολική ρευστότητα που είχαν αντλήσει τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα από την ΕΚΤ αυξήθηκε στα 44,9 δισ. ευρώ στο τέλος Νοεμβρίου από 43,9 δισ. ευρώ που ήταν τον Οκτώβριο.
Ο μηχανισμός έκτακτης ρευστότητας (ELA) παραμένει ανενεργός τους τελευταίους μήνες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Ενταφιάστηκε ο Αλί Χαμενεΐ απουσία του γιου και διαδόχου του Μοτζταμπά
- Ισπανία: 6 νεκροί σε δασική πυρκαγιά στην Αλμερία – Ορισμένοι βρέθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους
- Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων από βαριά φορτηγά
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442