Τέσσερις νέες προτάσεις, εκ των οποίων οι δύο ηλεκτροκίνητες, περιελάμβανε ο τελευταίος, για τη φετινή χρονιά, κύκλος δοκιμών του EuroNCAP.

O λόγος για το plug-in υβριδικό Audi Sportback, το KIA Soul στη συμβατική και την ηλεκτρική έκδοσή του, καθώς και για το Jeep Renegade.

Ακολουθώντας το παράδειγμα των μέχρι σήμερα γνωστών εκδόσεών του, το A3 Sportback e-tron δεν δυσκολεύτηκε να αποσπάσει την ανώτερη διάκριση του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού οργανισμού, προσφέροντας ικανοποιητική ασφάλεια στους επιβάτες του και διαθέτοντας τον εξίσου απαραίτητο εξοπλισμό ενεργητικής ασφάλειας.

Αναλυτικότερα, η βαθμολογία του A3 Sportback e-tron στην προστασία ενηλίκων έφθασε το 82% και στην περίπτωση των παιδιών στο 78%, έχοντας καταφέρει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις τόσο των μετωπικών όσο και των πλευρικών συγκρούσεων.

Ακόμη ψηλότερα, με 87% στην προστασία ενηλίκων και 85% στην προστασία παιδιών, έφθασε το Jeep Renegade, κατακτώντας και αυτό με τη σειρά του τα πέντε αστέρια του EuroNCAP.

Αντιθέτως, στα τέσσερα αστέρια έμειναν και οι δύο εκδόσεις του KIA Soul. Στην περίπτωση της συμβατικής έκδοσης, ο κίνδυνος τραυματισμού των κάτω άκρων του οδηγού περιγράφεται ως υψηλός. Σε εξίσου χαμηλά ποσοστά κυμάνθηκε η προστασία πεζών (59%), τη στιγμή που από το κορεατικό crossover λείπουν τα συστήματα αποτροπής ατυχημάτων.

Ασφαλέστερο στις μετωπικές συγκρούσεις αναδείχθηκε το KIA Soul EV, ωστόσο, ο φτωχός εξοπλισμός σε επίπεδο ενεργητικής ασφάλειας του στέρησε τη δυνατότητα να διεκδικήσει τα πέντε αστέρια του EuroNCAP.

auto.in.gr