Ακατάλληλη η ποινή του Πιστόριους, λέει εισαγγελέας ζητώντας αναθεώρηση
«Υπερβολικό» το έλεος που δείξαμε στον Όσκαρ Πιστόριους, είπε ο εισαγγελέας Τζέρι Νελ σε δικαστήριο στην Πρετόρια, το οποίο πρόκειται να αποφασίσει για το εάν η υπόθεση θα σταλεί στο Ανώτατο Δικαστήριο για αναθεώρηση. Υπενθυμίζεται ότι ο Πιστόριους καταδικάστηκε σε ανθρωποκτονία εξ αμελείας για τον φόνο της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ και καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκισης.
«Υπερβολικό» το έλεος που δείξαμε στον Όσκαρ Πιστόριους, είπε ο εισαγγελέας Τζέρι Νελ σε δικαστήριο στην Πρετόρια, το οποίο πρόκειται να αποφασίσει για το εάν η υπόθεση θα σταλεί στο Ανώτατο Δικαστήριο για αναθεώρηση.
Υπενθυμίζεται ότι ο Πιστόριους καταδικάστηκε σε ανθρωποκτονία εξ αμελείας για τον φόνο της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ και καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκισης.
Η ποινή ήταν «σοκαριστικά ακατάλληλη» και θα πρέπει να αναθεωρηθεί είπε ο Τζέρι Νελ στο δικαστήριο.
Ο εισαγγελέας άσκησε έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου, η οποία επιτρέπει στον Πιστόριους να ζητήσει να μετατραπεί η ποινή του σε κατ’ οίκον περιορισμό μετά από δέκα μόλις μήνες.
Το δικαστήριο θα αποφασίσει την Τετάρτη εάν θα ανοίξει ο δρόμος για την επιβολή μεγαλύτερης ποινής στον διεθνούς φήμης Ολυμπιονίκη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Τουλάχιστον 17 νεκροί στο Πακιστάν σε διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Αλί Χαμενεΐ
- Ιράν: Ο Τραμπ προετοιμάζει τους Αμερικανούς για «πιθανόν και άλλες απώλειες» – «Ετσι είναι τα πράγματα»
- Κύπρος: H βρετανική βάση στο Ακρωτήρι «χτυπήθηκε από drone» – Σε «κατάσταση υψηλού συναγερμού»
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Απειλούμαστε;
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.03.2026]
- Παιανία 2026: Ανεβαίνει ο Μίλτος Τεντόγλου, έκανε 8,22μ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (vid)
