Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εκπαιδευτική ημερίδα για την έγκαιρη διάγνωση των σπάνιων νοσημάτων

Εκπαιδευτική ημερίδα για την έγκαιρη διάγνωση των σπάνιων νοσημάτων

Στα πλαίσια της Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών συνδιοργανώνει μαζί με την Επιστημονική Εταιρεία Σπανίων Παθήσεων και Ορφανών Φαρμάκων εκπαιδευτική ιατρική ημερίδα με θέμα «Σπάνιες Παθήσεις και Ορφανά Φάρμακα στην καθημερινή κλινική πράξη» την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου στα γραφεία του συλλόγου.

Στα πλαίσια της Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών συνδιοργανώνει μαζί με την Επιστημονική Εταιρεία Σπανίων Παθήσεων και Ορφανών Φαρμάκων εκπαιδευτική ιατρική ημερίδα με θέμα «Σπάνιες Παθήσεις και Ορφανά Φάρμακα στην καθημερινή κλινική πράξη» την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (Σεβαστουπόλεως 113, 3ο όροφος) στις 18:00μ.μ.

Στόχος της ημερίδας είναι η συνεχιζόμενη ιατρική ενημέρωση των γιατρών-μελών του ΙΣΑ για «συχνά» σπάνια νοσήματα από τα σημεία και τα συμπτώματα ως την διαφοροδιαγνωστική προσέγγιση, την ταυτοποίηση της νόσου και τις νέες θεραπευτικές προοπτικές σε πρωτοβάθμιο, δευτεροβάθμιο και τριτοβάθμιο επίπεδο περίθαλψης, για τη διατήρηση της καλύτερης ποιότητας ζωής των ασθενών.

Η ημερίδα αυτή αποτελεί το δεύτερο σταθμό στην προσπάθεια του ΙΣΑ και της ΕΕΣΠΟΦ για το 2014 να εκπαιδεύσουν το νέο γιατρό, ώστε να μπορεί να αναγνωρίζει και να παραπέμπει έγκαιρα ασθενείς με κλινική υπόνοια κάποιου σπάνιου νοσήματος, ώστε να διασφαλίζεται η έγκυρη ταυτοποίησή της ασθένειας και η έγκαιρη έναρξη της θεραπείας της.

Θεματολογία της ημερίδας αποτελούν τα Λυσοσωμικά Νοσήματα (Νόσος Gaucher, Νόσος Fabry, Νόσος Pompe, Νόσος Niemann Pick τύπου C, Βλεννοπολυσακχαριδώσεις) καθώς και σπάνια πνευμονολογικά νοσήματα (Ιδιοπαθής Πνευμονική Ίνωση, Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση, Κυστική Ίνωση, Πρωτοπαθής Δυσκινησία των Κροσσών).

Η ημερίδα μοριοδοτείται με 2 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης και απευθύνεται σε όλους τους κλινικούς και εργαστηριακούς γιατρούς.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

health.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024