Συνάντηση Ολάντ-Πούτιν στη Μόσχα με το βλέμμα στην Ουκρανία
Συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν θα έχει το απόγευμα του Σαββάτου στη Μόσχα ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Βασικό θέμα συζήτησης, όπως ανακοίνωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων, θα είναι η κρίση στην Ουκρανία. Ο Ολάντ θα πραγματοποιήσει αιφνιδιαστική στάση στη Μόσχα επιστρέφοντας στο Παρίσι από το Καζακστάν, όπου βρισκόταν σε επίσημη επίσκεψη.
Συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν θα έχει το απόγευμα του Σαββάτου στη Μόσχα ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Βασικό θέμα συζήτησης, όπως ανακοίνωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων, θα είναι η κρίση στην Ουκρανία.
Ο Ολάντ, που την Παρασκευή ζήτησε να υπάρξει αποκλιμάκωση, θα πραγματοποιήσει αιφνιδιαστική στάση στη Μόσχα επιστρέφοντας στο Παρίσι από το Καζακστάν, όπου βρισκόταν σε επίσημη επίσκεψη.
Η συνάντηση των δύο ηγετών θα πραγματοποιηθεί έπειτα από αίτημα της γαλλικής προεδρίας και πιθανότατα θα γίνει στο αεροδρόμιο της ρωσικής πρωτεύουσας.
Την Παρασκευή, η ουκρανική προεδρία και οι αυτονομιστές ανακοίνωσαν την πλήρη κατάπαυση του πυρός στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας, από τις 9 Δεκεμβρίου.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, από την πλευρά του, δήλωσε την Πέμπτη ότι η Ρωσία σέβεται την Ουκρανία ως «αδελφή χώρα» και την εθνική κυριαρχία της, όμως η -προσαρτηθείσα- Κριμαία «θα έχει για πάντα ιερή σημασία» για τη Μόσχα. Παρομοίασε μάλιστα την χερσόνησο με το Όρος του Ναού στην Ιερουσαλήμ.
Υποστήριξε πως όσα συμβαίνουν στην νοτιοανατολική Ουκρανία «δείχνουν πως η ρωσική στάση απέναντι στην κρίση είναι σωστή», επανέλαβε πως η εκδίωξη του Γιανουκόβιτς ήταν «απομάκρυνση του νόμιμου προέδρου» και είπε πως «δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να τύχει υποστήριξης η ένοπλη κατάληψη της εξουσίας» ή «οι μαζικές δολοφονίες στην Οδησσό».
Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της Δύσης, λέγοντας πως «πάντοτε ήταν αντίθετη στο να γίνει δυνατή η Ρωσία», και κατηγόρησε τις δυτικές χώρες για απόπειρα απομόνωσης της Μόσχας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Εκουαδόρ: Διασώθηκαν έξι ανήλικες θύματα trafficking δικτύου συνδεόμενου με υπερορθόδοξη εβραϊκή σέκτα
- Σεισμός 6,1 βαθμών στο Περού – Περίπου τριάντα ελαφριά τραυματίες
- Λίβανος: Βομβαρδισμοί του Ισραήλ σκοτώνουν 19 ανθρώπους, συνεχίζονται οι επιθέσεις σε όλο τον νότο
- Ισχυρός σεισμός 6,1 βαθμών στα νότια του Περού- Τρομακτικά βίντεο
- Κολομβία: Έξι νεκροί σε επίθεση εναντίον ηγέτη κοινότητας υπό κρατική προστασία
- Οι δράστες της επίθεσης στο τζαμί στο Σαν Ντιέγκο, μετέδιδαν σε live streaming – Είχαν ναζιστικά σύμβολα [βίντεο]

