Φιλιππίνες: Μαζικές εκκενώσεις περιοχών λόγω του τυφώνα Χαγκοπίτ
Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο άνθρωποι στις Φιλιππίνες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας του τυφώνα Χαγκοπίτ, ο οποίος έφτασε στις ανατολικές και κεντρικές επαρχίες της χώρας. «Εξαιτίας του τυφώνα, έχει πραγματοποιηθεί μία από τις μεγαλύτερες εκκενώσεις που έχουμε δει ποτέ σε περίοδο ειρήνης» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τμήματος Καταστροφών του ΟΗΕ, Ντένις ΜακΚλίν.
Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο άνθρωποι στις Φιλιππίνες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας του τυφώνα Χαγκοπίτ, ο οποίος έφτασε στις ανατολικές και κεντρικές επαρχίες της χώρας.
Με ανέμους που φτάνουν τα 195 χιλιόμετρα την ώρα και ριπές έως 215 χιλιόμετρα την ώρα, η καταιγίδα κινείται αργά με ταχύτητα 10 χιλιομέτρων ανά ώρα και αναμένεται να πλήξει το ανατολικό και βόρειο τμήμα της Σαμάρ τα ξημερώματα της Κυριακής.
Τουλάχιστον 610.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να καταφύγουν σε σχολεία, δημοτικά κέντρα, δημαρχεία, γυμναστήρια και εκκλησίες αναζητώντας ασφάλεια, ανακοίνωσε η Εθνική Υπηρεσία για την Αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών.
«Καλούμε τους κατοίκους να εκκενώσουν εθελοντικά τα σπίτια τους, διότι σύμφωνα με τις προβλέψεις οι καιρικές συνθήκες θα επιδεινωθούν» δήλωσε στο εθνικό ραδιοφωνικό δίκτυο ο Σοφρόνιο Ντατσίλο, επικεφαλής της Υπηρεσίας.
«Εξαιτίας του τυφώνα Χαγκοπίτ έχει πραγματοποιηθεί μία από τις μεγαλύτερες εκκενώσεις που έχουμε δει ποτέ σε περίοδο ειρήνης» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τμήματος Καταστροφών του ΟΗΕ, Ντένις ΜακΚλίν.
Οι αεροπορικές εταιρείες Philippine Airlines και Cebu Pacific ανακοίνωσαν το Σάββατο ότι τουλάχιστον 100 πτήσεις ακυρώνονται προς τις νότιες και κεντρικές περιοχές της χώρας εξαιτίας του τυφώνα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Εμπολα – ΛΔ Κονγκό: 1.502 τα κρούσματα και 473 οι θάνατοι από σπάνιο στέλεχος χωρίς θεραπεία
- «Υπερτυφώνας» απειλεί νησιά των ΗΠΑ στον Ειρηνικό Ωκεανό – Ριπές ανέμων ως και 314 χιλιομέτρων την ώρα
- LIVE: Κολομβία – Γκάνα
- Γάζα: Η τύχη της έχει περάσει σε δεύτερο πλάνο – «Το Ισραήλ κάνει ό,τι θέλει» και κανένας δεν αντιδράει
- Αργεντινή – Πράσινο Ακρωτήρι 3-2: Ο Δαβίδ ήταν ψυχάρα, αλλά ο Γολιάθ… είχε Μέσι! (vids)
- Συρία: Παραπέμπονται στη δικαιοσύνη ύποπτοι για τη βία που ξέσπασε στη Σουέιντα
