Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φιλιππίνες: Μαζικές εκκενώσεις περιοχών λόγω του τυφώνα Χαγκοπίτ

Φιλιππίνες: Μαζικές εκκενώσεις περιοχών λόγω του τυφώνα Χαγκοπίτ

Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο άνθρωποι στις Φιλιππίνες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας του τυφώνα Χαγκοπίτ, ο οποίος έφτασε στις ανατολικές και κεντρικές επαρχίες της χώρας. «Εξαιτίας του τυφώνα, έχει πραγματοποιηθεί μία από τις μεγαλύτερες εκκενώσεις που έχουμε δει ποτέ σε περίοδο ειρήνης» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τμήματος Καταστροφών του ΟΗΕ, Ντένις ΜακΚλίν.

Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο άνθρωποι στις Φιλιππίνες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας του τυφώνα Χαγκοπίτ, ο οποίος έφτασε στις ανατολικές και κεντρικές επαρχίες της χώρας.

Με ανέμους που φτάνουν τα 195 χιλιόμετρα την ώρα και ριπές έως 215 χιλιόμετρα την ώρα, η καταιγίδα κινείται αργά με ταχύτητα 10 χιλιομέτρων ανά ώρα και αναμένεται να πλήξει το ανατολικό και βόρειο τμήμα της Σαμάρ τα ξημερώματα της Κυριακής.

Τουλάχιστον 610.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να καταφύγουν σε σχολεία, δημοτικά κέντρα, δημαρχεία, γυμναστήρια και εκκλησίες αναζητώντας ασφάλεια, ανακοίνωσε η Εθνική Υπηρεσία για την Αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών.

«Καλούμε τους κατοίκους να εκκενώσουν εθελοντικά τα σπίτια τους, διότι σύμφωνα με τις προβλέψεις οι καιρικές συνθήκες θα επιδεινωθούν» δήλωσε στο εθνικό ραδιοφωνικό δίκτυο ο Σοφρόνιο Ντατσίλο, επικεφαλής της Υπηρεσίας.

«Εξαιτίας του τυφώνα Χαγκοπίτ έχει πραγματοποιηθεί μία από τις μεγαλύτερες εκκενώσεις που έχουμε δει ποτέ σε περίοδο ειρήνης» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τμήματος Καταστροφών του ΟΗΕ, Ντένις ΜακΚλίν.

Οι αεροπορικές εταιρείες Philippine Airlines και Cebu Pacific ανακοίνωσαν το Σάββατο ότι τουλάχιστον 100 πτήσεις ακυρώνονται προς τις νότιες και κεντρικές περιοχές της χώρας εξαιτίας του τυφώνα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024