Με HIV μολύνθηκαν δύο παιδιά θύματα σεξουαλικής κακοποίησης
Με τον ιό του AIDS κατά τη σεξουαλική συνεύρεσή τους με άτομα, τα οποία αρνήθηκαν να χρησιμοποιήσουν προφυλακτικό, μολύνθηκαν δύο παιδιά, θύματα εμπορίας και εκμετάλλευσης.
Με τον ιό του AIDS κατά τη σεξουαλική συνεύρεσή τους με άτομα, τα οποία αρνήθηκαν να χρησιμοποιήσουν προφυλακτικό, μολύνθηκαν δύο παιδιά, θύματα εμπορίας και εκμετάλλευσης.
Το περιστατικό αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΜΚΟ Praksis, Τζανέτος Αντύπας, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο εκδήλωσης με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα και την καταπολέμηση της διαφθοράς.
«Από τα 25 παιδιά 8 έως 14 χρόνων, που παραπέμφθηκαν ως θύματα διακίνησης και εκμετάλλευσης για το 2014 στις δομές της οργάνωσής μας, τα δύο που προωθούνταν στην πορνεία ήταν οροθετικά» ανέφερε ο κ. Αντύπας, προσθέτοντας μάλιστα ότι το αντίτιμο για τη σεξουαλική συνεύρεση με τα παιδιά χωρίς προφυλακτικό ήταν πέντε ευρώ.
Αναφερόμενος στην έκθεση -με φωτογραφίες- των οροθετικών γυναικών που έγινε περίπου πριν από 2,5 χρόνια, είπε ότι εκείνη την περίοδο στην τηλεφωνική γραμμή της Οργάνωσης δέχθηκαν 6.500 κλήσεις από πελάτες τους ή από άνδρες, οι οποίοι όλοι δήλωναν ότι είχαν κάνει σεξ χωρίς προφύλαξη.
«Οι κλήσεις μάλιστα έγιναν σε τρεις μόλις μέρες, οπότε φανταστείτε την έκταση του φαινομένου στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης όπου γυναίκες και παιδιά εξαναγκάζονται σε σεξουαλική συνεύρεση χωρίς προφυλακτικό» τόνισε ο κ. Αντύπας.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).