Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποστολή νέου e-mail στην τρόικα μετά από σύσκεψη στο Μαξίμου

Αποστολή νέου e-mail στην τρόικα μετά από σύσκεψη στο Μαξίμου

Σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών, στελεχών του οικονομικού επιτελείου και του υπουργού Εργασίας, υπό τον πρωθυπουργό πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου, με αντικείμενο την απάντηση της τρόικας. Δεν θα γίνει τελικά σήμερα η αναμενόμενη τηλεδιάσκεψη με την τρόικα. Αντίθετα, αποφασίστηκε να σταλεί στους εκπροσώπους των δανειστών νέο email με επιπλέον στοιχεία.

Σύσκεψη στελεχών του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης υπό τον πρωθυπουργό πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο την απάντηση της τρόικας προς την κυβέρνηση.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, ο γγ του ΥΠΟΙΚ Τάσος Αναστασάτος, καθώς και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, αφού η τρόικα εκφράζει επιφυλάξεις και για το δημοσιονομικό αποτέλεσμα παρεμβάσεων του υπουργείου Εργασίας.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι δεν θα γίνει η προγραμματισμένη για σήμερα, Τετάρτη, τηλεδιάσκεψη της κυβέρνησης με την τρόικα, τονίζοντας όμως ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συνεχή επαφή. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε να σταλεί στους εκπροσώπους των δανειστών, αργά απόψε ή αύριο το πρωί, νέο email με επιπλέον στοιχεία.

Στελέχη του οικονομικού επιτελείου αναφέρουν ότι η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της επιχειρηματολογίας για την ορθότητα των ελληνικών προτάσεων και όχι στην αποδοχή νέων μέτρων.

Σημειώνεται ότι στο απαντητικό email της τρόικας, ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ, εμφανίζονται επιφυλακτικοί για την απόδοση κάποιων δημοσιονομικών παρεμβάσεων (π.χ. αύξηση φορολογικής συμμόρφωσης στο σκέλος των αποδείξεων μέσω λαχειοφόρου αγοράς) και φαίνεται να ζητούν εναλλακτικά ισοδύναμα μέτρα στην περίπτωση που οι προτεινόμενες παρεμβάσεις δεν αποδώσουν τα αναμενόμενα.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες η τρόικα φέρεται να ζητά από τώρα τη θέσπιση μέτρων που προτείνει η κυβέρνηση για το 2015, αλλά και οριστικοποίηση των μέτρων που θα ληφθούν στο Ασφαλιστικό, ακόμη και αν αυτά εφαρμοστούν αργότερα. Ακόμη, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, επιμένουν για αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά και επαναφέρουν το ζήτημα της ρύθμισης των 100 δόσεων ζητώντας να αυστηροποιηθούν τα κριτήρια, ώστε να εντάσσονται λιγότεροι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024