Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κίεβο και Λουχάνσκ συμφωνούν «κατ' αρχήν» σε εκεχειρία, λέει ο ΟΑΣΕ

Κίεβο και Λουχάνσκ συμφωνούν «κατ’ αρχήν» σε εκεχειρία, λέει ο ΟΑΣΕ

Η ουκρανική κυβέρνηση και οι φιλορώσοι ένοππλοι της περιοχής του Λουχάνσκ συμφώνησαν «κατ' αρχήν» σε κατάπαυση του πυρός από τις 5 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), μετά τις μάχες με βαριές εκατέρωθεν απώλειες.

Η ουκρανική κυβέρνηση και οι φιλορώσοι ένοππλοι της περιοχής του Λουχάνσκ συμφώνησαν «κατ’ αρχήν» σε κατάπαυση του πυρός από τις 5 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), μετά τις μάχες με βαριές εκατέρωθεν απώλειες.

Ο αρχηγός των φιλορώσων στο Λουγκάνσκ Ιγκορ Πλοτνίσκι επιβεβαίωσε στα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία πληροφορίες του ΟΑΣΕ σύμφωνα με τις οποίες «πλήρης κατάπαυση του πυρός στη γραμμή του μετώπου» θα τηρηθεί από τις 5 Δεκεμβρίου, όπως συμφωνήθηκε κατά τη συνάντηση στις 29 Νοεμβρίου μεταξύ ενός ρώσου και ενός ουκρανού στρατηγού με τη συμμετοχή αυτονομιστών και εκπροσώπων του ΟΑΣΕ.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης στις 29 Νοεμβρίου ανάμεσα στον ουκρανό στρατηγό Βολοντίμιρ Ασκάροφ, τον ρώσο στρατηγό Αλεξάντρ Λεντσόφ και εκπροσώπους της αυτοανανακηρυχθείσας δημοκρατίας του Λουχάνσκ και του ΟΑΣΕ «συμφώνησαν όλοι επί της αρχής για πλήρη εκεχειρία κατά μήκος της γραμμής του μετώπου από τις 5 Δεκεμβρίου» σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΕ.

Συμφώνησαν επίσης στην απόσυρση των βαρέων όπλων από τις 6 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Όταν ρωτήθηκε σήμερα από τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο ηγέτης του Λουχάνσκ Ιγκορ Πλοτνίσκι απάντησε ότι «αληθεύει».

Ο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού Αντριι Λισένκο δήλωσε ότι δεν έχει καμιά πληροφορία για το θέμα αυτό, δηλώνοντας πως «τα πυρά συνεχίζονται».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024