Στην Αμυγδαλέζα μεταφέρονται τα ασυνόδευτα παιδιά του πλοίου «Baris»
Αναχώρησαν την Τρίτη με το πλοίο της γραμμής από το Ηράκλειο για τον Πειραιά τα 26 παιδιά που βρέθηκαν στο δουλεμπορικό πλοίο «Baris» χωρίς να συνοδεύονται από τους γονείς τους, καθώς και οκτώ ενήλικες. Τα 26 ασυνόδευτα παιδιά θα μεταφερθούν στην Αμυγδαλέζα. Προφυλακιστέοι οι έξι από τους επτά συλληφθέντες ως διακινητές.
Αναχώρησαν την Τρίτη με το πλοίο της γραμμής από το Ηράκλειο για τον Πειραιά τα 26 παιδιά που βρέθηκαν στο δουλεμπορικό πλοίο «Baris» χωρίς να συνοδεύονται από τους γονείς τους, καθώς και οκτώ ενήλικες.
Μετά την άφιξη τους στον Πειραιά, τα 26 ασυνόδευτα παιδιά θα μεταφερθούν στο κέντρο κράτησης ανήλικων αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα, ενώ οι υπόλοιποι αναμένεται να κινήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες για να ζητήσουν πολιτικό άσυλο.
Τα παιδιά που φιλοξενούταν στο Κλειστό Γυμναστήριο της Ιεράπετρας, μετά τη διάσωση τους, υποβλήθηκαν σε εξετάσεις στο νοσοκομείο της πόλης και πήραν πιστοποιητικό υγείας προκειμένου να γίνει η μεταφορά τους.
Εν τω μεταξύ, προφυλακιστέοι κρίθηκαν, με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, οι έξι από τους επτά συλληφθέντες, ως μέλη του πληρώματος του δουλεμπορικού πλοίου «Baris», φερόμενοι ως διακινητές, μεταξύ των οποίων και ο πλοίαρχος.
Για τον έναν που αφέθηκε ελεύθερος αναμένεται να ακολουθήσουν οι διαδικασίες της διοικητικής απέλασης.
Στους συλληφθέντες έχει ασκηθεί δίωξη που αφορά την έκθεση ανθρώπων σε κίνδυνο και παράνομη μεταφορά μεταναστών με σκοπό το κέρδος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σεισμός στο Μεξικό: Τουλάχιστον 2 νεκροί – Καταστράφηκαν πολλά σπίτια
- Ειρηνικός: Ο Πέτρο δείχνει πού μπορεί να βρίσκονται επιζήσαντες από τα πλήγματα των ΗΠΑ
- Ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μαμντάνι κατήργησε εκτελεστικά διατάγματα του προκατόχου του
- Γάζα: Πολύ ανήσυχος ο Γκουτέρες για την απόφαση του Ισραήλ να απαγορεύσει την πρόσβαση σε δεκάδες ΜΚΟ
- Χιονοστιβάδες στην Ιταλία στοίχισαν τη ζωή σε τρεις ανθρώπους
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Κανόνες τέλος. Ζήτω το κέρδος!