Σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς υποβάλλεται ο Ν.Αναστασιάδης
Το μεσημέρι της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) θα υποβληθεί σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Ο κ. Αναστασιάδης εισήχθη τη Δευτέρα στο νοσοκομείο «Όρος Σινά» του Μανχάταν για την προγραμματισμένη διορθωτική επέμβαση της μιτροειδούς βαλβίδας. Η επέμβαση αναμένεται να διαρκέσει 3 έως 6 ώρες.
Το μεσημέρι της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) θα υποβληθεί σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Ο κ. Αναστασιάδης εισήχθη τη Δευτέρα στο νοσοκομείο «Όρος Σινά» του Μανχάταν για την προγραμματισμένη διορθωτική επέμβαση της μιτροειδούς βαλβίδας. Η επέμβαση αναμένεται να διαρκέσει 3 έως 6 ώρες.
Την επέμβαση θα κάνει ο καρδιοχειρουργός Ντέιβιντ Άνταμς, επικεφαλής του τμήματος καρδιοχειρουργικής του νοσοκομείου και ο οποίος είναι ο συνεφευρέτης της νέας μεθόδου δακτυλιοπλαστικής μιτροειδούς βαλβίδας (ελάχιστα επεμβατική).
Το βράδυ της Δευτέρας, στον Ν.Αναστασιάδη τηλεφώνησε ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν, ο οποίος του ευχήθηκε περαστικά και «καλή επιτυχία» για τη χειρουργική επέμβαση. Σύμφωνα με διπλωματική πηγή, το τηλεφώνημα του αμερικανού αντιπροέδρου είχε «κοινωνικό και προσωπικό χαρακτήρα».
Τον Κύπριο πρόεδρο επισκέφθηκε στο νοσοκομείο ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, αμέσως μετά την επιστροφή του από την Κωνσταντινούπολη, όπου είχε μεταβεί για τη συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Πάπα Φραγκίσκο.
Λόγω του γεγονότος ότι κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο, ο Ν.Αναστασιάδης υποβαλλόταν σε ιατρικές εξετάσεις, ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος συνομίλησε με τη σύζυγο του προέδρου της Κύπρου, Άντρη Αναστασιάδη.
Ο προκαθήμενος της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στις Ηνωμένες Πολιτείες θα επισκεφθεί, όπως είπε, τον πρόεδρο της Κύπρου αμέσως μετά την επέμβαση και όταν το επιτρέψουν οι γιατροί.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).