Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΓΓ ΥΠΕΣ: Πολιτική υποκίνηση πίσω από τους Σύρους πρόσφυγες

ΓΓ ΥΠΕΣ: Πολιτική υποκίνηση πίσω από τους Σύρους πρόσφυγες

Για πολιτική υποκίνηση, από συγκεκριμένους κύκλους, έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, αναφερόμενος στο ζήτημα των Σύρων προσφύγων στο Σύνταγμα.

Για πολιτική υποκίνηση, από συγκεκριμένους κύκλους, έκανε λόγο ο Γενικός Γραμματέας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του υπουργείου Εσωτερικών, αναφερόμενος στο ζήτημα των Σύρων προσφύγων στο Σύνταγμα.

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99.5, ο Άγγελος Συρίγος υποστήριξε ότι «είναι οι ίδιοι που δημιούργησαν το θέμα με την Υπατία», προσθέτοντας ότι από τους Σύρους πρόσφυγες οι περισσότεροι μπορούν να λάβουν ταξιδιωτικά έγγραφα και να επισκεφθούν οποιαδήποτε χώρα στην οποία βρίσκονται συγγενείς τους και οι υπόλοιποι μπορούν να αιτηθούν πολιτικού ασύλου στην Ελλάδα.

Νωρίτερα, πάντως, επίσης στον ΒΗΜΑ 99.5, ο εκπρόσωπος των Γιατρών του Κόσμου, Γιάννης Μουζάλας είχε υποστηρίξει ότι όλοι οι πρόσφυγες που βρίσκονται στην Πλατεία Συντάγματος είναι πράγματι εκτοπισμένοι και θύματα του εμφυλίου στη χώρα τους.

Απάντηση της Συνέλευσης Αλληλεγγύης

Απαντώντας στον ΓΓ του υπουργείου Εσωτερικών, η Συνέλευση Αλληλεγγύης στους Σύρους Πρόσφυγες έκανε λόγο για «κοινωνική τύφλωση» όσων πιστεύουν ότι «άνθρωποι που βγήκαν από τη φλόγα του εμφυλίου στη χώρα τους και αναζητούν στέγη και τροφή, χρειάζεται να υποκινηθούν από οποιονδήποτε για να τη διεκδικήσουν», ενώ υποστήριξε ότι υποκινητής είναι «το ελληνικό κράτος με τις δολοφονικές πολιτικές του στα σύνορα και μέσα από αυτά και η Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Όσο για αυτούς/ες που στεκόμαστε στο πλάι των προσφύγων, είμαστε πράγματι όσοι/ες βρεθήκαμε πλάι τους και στην Υπατία. Αλλά όχι μόνο εμείς. Είναι επίσης και όλοι/ες εκείνοι/ες που μέσα σε αυτά τα τέσσερα χρόνια βίωσαν την υποκρισία της πολιτικής ενάντια στους πρόσφυγες, την πολιτική της βίας, της φτώχειας, του κοινωνικού αυτοματισμού και της διαπόμπευσης» αναφέρει η Συνέλευση Αλληλεγγύης στους Σύρους Πρόσφυγες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024