Ηλεκτρονικός «υπήκοος» της Εσθονίας, με μόλις 50 ευρώ
Ένα βήμα πιο μπροστά στην ψηφιακή εποχή κάνει η Εσθονία, θεσμοθετώντας το «ηλεκτρονικό διαβατήριο» για ξένους υπηκόους που θέλουν να διευκολύνουν τις συναλλαγές τους στη χώρα. Με 50 ευρώ, οποιοσήποτε μπορεί να πάρει ένα «ηλεκτρονικό διαβατήριο» Εσθονίας, με το οποίο θα πιστοποιείται η ταυότητά του και θα μπορεί να συναλλάσσεται, εικονικά, όπως κάθε υπήκοος της χώρας.
Ένα βήμα πιο μπροστά στην ψηφιακή εποχή κάνει η Εσθονία, θεσμοθετώντας το «ηλεκτρονικό διαβατήριο» για ξένους υπηκόους που θέλουν να διευκολύνουν τις συναλλαγές τους στη χώρα.
Με 50 ευρώ, οποιοσήποτε μπορεί να πάρει ένα «ηλεκτρονικό διαβατήριο» Εσθονίας, με το οποίο θα πιστοποιείται η ταυότητά του και θα μπορεί να συναλλάσσεται, εικονικά, όπως κάθε υπήκοος της χώρας.
Το πρόγραμμα, το λεγόμενο e-passport, μπαίνει σε ισχύ τη Δευτέρα, όπως αναφέρει η γαλλική Monde.
Σύμφωνα με την περιγραφή του, πρόκειται για μία «έξυπνη ταυτότητα» με τσιπ που έχει δύο πιστοποιητικά, ένα ταυτότητας και ένα ψηφιακής υπογραφής.
Η κάρτα, υπογραμμίζεται, δεν υποκαθιστά το διαβατήριο και δεν αποτελεί άδεια παραμονής (ή, πολύ περισσότερο, ιθαγένειας). Απευθύνεται κυρίως σε υπηκόους ξένων χωρών, ευρωπαϊκών ή μη, που έχουν οικονομική δραστηριότητα στη χώρα και θέλουν να διευκολύνουν τις συναλλαγές τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καλοκαίρι στον αέρα: Ακυρώσεις, ελλείψεις καυσίμων και ο εφιάλτης των πανάκριβων διακοπών
- Market Pass: Οι δικαιούχοι, τα ποσά και τα εισοδηματικά κριτήρια
- Ο Γκουαρδιόλα προτίμησε να δει αγώνα Γ’ κατηγορίας αντί τη ματσάρα Παρί – Μπάγερν! – Πώς το εξήγησε
- «Είναι απούσα, δεν δικαιούται να μιλάει» – Πυρά από το δικηγόρο του 89χρονου στην κόρη του
- Ακλόνητος στον θρόνο της FIFA: Ο Ινφαντίνο ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το 2027
- Ο Τραμπ αυξάνει δασμούς στην ΕΕ κατά 25% στα οχήματα – Την κατηγορεί ότι δεν τηρεί την εμπορική συμφωνία


