Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αισιόδοξος ο ΠΟΥ για την εκπλήρωση των στόχων για τον Έμπολα

Αισιόδοξος ο ΠΟΥ για την εκπλήρωση των στόχων για τον Έμπολα

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει σε σχέση με την επιδημία του ιού του Έμπολα στην Δυτική Αφρική. Στόχος του Οργανισμού ήταν η απομόνωση και η φροντίδα του 70% των ασθενών και η ασφαλής ταφή του 70% των νεκρών σε Λιβερία, Σιέρα Λεόνε και Γουινέα, στόχος που όπως είπε σε γενικές γραμμές επιτεύχθηκε. Προειδοποίησε, ωστόσο, ότι χρειάζεται ακόμα δουλειά για να φτάσουμε σε σημείο να μην υπάρχουν νέα κρούσματα.

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει σε σχέση με την επιδημία του ιού του Έμπολα στην Δυτική Αφρική.

Ο ΠΟΥ είπε ότι σε γενικές γραμμές επιτεύχθηκαν οι στόχοι των 60 ημερών που είχε θέσει. Στόχος του Οργανισμού ήταν η απομόνωση και η φροντίδα του 70% των ασθενών και η ασφαλής ταφή του 70% των νεκρών σε Λιβερία, Σιέρα Λεόνε και Γουινέα. Ο στόχος αυτός έπρεπε να είχε επιτευχθεί μέχρι την 1η Δεκεμβρίου.

Αν και την προηγούμενη εβδομάδα, ο ΠΟΥ είχε ανακοινώσει ότι μόνο η Γουινέα βρισκόταν καθ’ οδόν για την εκπλήρωση των στόχων. Ωστόσο, τη Δευτέρα, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Μπρους Έιλγουορντ, είπε ότι τα νέα στοιχεία είναι πιο ενθαρρυντικά.

Προειδοποίησε, ωστόσο, ότι απαιτείται ακόμα δουλειά πριν φτάσουμε σε «μηδέν κρούσματα».

Ο Έιλγουορντ είπε σε δημοσιογράφους ότι και η Σιέρα Λεόνε θα επιτύχει πιθανότατα τους στόχους στα δυτικά της χώρας και πρόσθεσε ότι «μέσα στις επόμενες εβδομάδες» θα βελτιωθεί στον στόχο του 70% σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο ίδιος δήλωσε ότι το φιλόδοξο σχέδιο του ΠΟΥ δείχνει ότι είναι εφικτό να μειωθεί γρήγορα το «χάσμα» ανάμεσα στα επίπεδα της εξάπλωσης της ασθένειας και στη δυνατότητα ανταπόκρισης.

«Μπορείς να προφθάσεις τον Έμπολα, ακόμα και σε αυτή την κλίμακα» δήλωσε.

Ο ίδιος τόνισε ότι η Σιέρα Λεόνε δεν έχει ακόμη αρκετά κρεβάτια στις κλινικές για να απομονώνει τους ασθενείς που έχουν μολυνθεί από τον ιό Έμπολα στο δυτικό τμήμα της χώρας, όμως πολλές νέες εγκαταστάσεις αναμένεται να αρχίσουν να λειτουργούν τις επόμενες εβδομάδες.

«Η ικανότητα αυτή (να αντιμετωπιστεί ο ιός Έμπολα) σε περιφερειακό επίπεδο είναι μεγάλη και αυξάνεται στη Σιέρα Λεόνε και γι’ αυτό πιστεύω ότι η πρόγνωση είναι στην πραγματικότητα πολύ καλή», δήλωσε.

Στο μεταξύ ο Έιλγουορντ εξήγησε ότι η αύξηση στους θανάτους από τον ιό Έμπολα που ανακοινώθηκε από τον ΠΟΥ το Σαββατοκύριακο οφείλεται στην προσμέτρηση περίπου 1.000 θανάτων στη Λιβερία που συμπεριλήφθηκαν από λάθος στον απολογισμό της επιδημίας και οι οποίοι θα αφαιρεθούν.

«Οι αριθμοί της Λιβερίας ήρθαν, αλλά έκτοτε μας είπαν ότι στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για θανάτους από τον ιό Έμπολα […] και θα τους αφαιρέσουμε (από τον απολογισμό)», είπε στους δημοσιογράφους.

Τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα το Σαββατοκύριακο ανέφεραν ότι οι νεκροί από την επιδημία του ιού Έμπολα στη Λιβερία είναι 4.181 έναντι 3.016 που είχαν αναφερθεί δύο ημέρες νωρίτερα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024