Σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί
Έτοιμοι για κινητοποιήσεις δηλώνουν οι φαρμακοποιοί, με αφορμή την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης στην τρόικα, μεταξύ άλλων, για άνοιγμα αγορών και επαγγελμάτων. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος συνεδριάζει το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου, προκειμένου να αποφασίσει τη στάση του κλάδου ανάλογα με τις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων.
Έτοιμοι για κινητοποιήσεις δηλώνουν οι φαρμακοποιοί, με αφορμή την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης στην τρόικα, μεταξύ άλλων, για άνοιγμα αγορών και επαγγελμάτων με στόχο να επιστρέψει το κλιμάκιο των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα και να ολοκληρωθεί η 5η αξιολόγηση του οικονομικού προγράμματος. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος συνεδριάζει το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου, προκειμένου να αποφασίσει τη στάση του κλάδου ανάλογα με τις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων.
Σε ανακοίνωσή του ο ΠΦΣ κάνει λόγο για καταστροφή και αποσύνθεση του φαρμακευτικού κλάδου σε περίπτωση περαιτέρω ανοίγματος του επαγγέλματος του φαρμακοποιού αλλά και της διάθεσης φαρμακευτικών σκευασμάτων από άλλα κανάλια διανομής.
Να υπενθυμίσουμε ότι, ο ΟΟΣΑ έχει προτείνει την κατάργηση των ελάχιστων αποστάσεων ανάμεσα στα φαρμακεία (με διατήρηση των πληθυσμιακών κριτηρίων), το ποσοστό 50% που έπρεπε να κατέχει ο αδειούχος φαρμακοποιός στην κοινή εταιρεία με άλλο φαρμακείο ή φαρμακαποθήκη, να επιτρέπεται η ίδρυση ή διεύθυνση από φαρμακοποιό περισσοτέρων του ενός φαρμακείου, να επιτρέπεται η συστέγαση φαρμακείου με άλλα καταστήματα, απελευθέρωση τιμών των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ), με κατάργηση του εγγυημένου περιθωρίου κέρδους των φαρμακείων, απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας, και πώληση βιταμινών και συμπληρωμάτων διατροφής μέσω Internet.
Αναφερόμενες στα μέτρα του ΟΟΣΑ ο κ. Λουράντος επισημαίνει ότι, «προφανώς καταρτίστηκε από μηχανισμούς που έχουν στόχο να ωφελήσουν μεγάλα συμφέροντα και όχι τον απλό πολίτη, προβλέπει σαρωτικές αλλαγές για τα φαρμακεία στο όνομα του δήθεν ανταγωνισμού, που θα διαλύσει την φαρμακευτική περίθαλψη και το φαρμακείο, όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα».
Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr
- Καναδάς: Η Βρετανική Κολομβία προσφεύγει κατά της OpenAI για την πολύνεκρη τραγωδία του Τάμπλερ Ριτζ
- Ουκρανία: Νέα μεγάλη ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Κιέβου
- Ιράν: Υπόσχεται αποφασιστική ανταπόδοση στα πλήγματα των ΗΠΑ – «Παραβίασαν» το μνημόνιο του Ισλαμαμπάντ
- Συμπληρώθηκε το παζλ των προημιτελικών – Οι διασταυρώσεις και ο δρόμος μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ
- Ελβετία – Κολομβία 4-3 στα πέναλτι (κ.δ. και παράταση 0-0): Μεγάλη πρόκριση των Ελβετών στα προημιτελικά
- Χανιά: Ερευνες για τον εντοπισμό υποβρύχιου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή Φραγκοκάστελλου Σφακίων
- Φορτηγό αεροπλάνο αγνοείται στην Αραβική Θάλασσα – Δραματική πτώση με 22.400 πόδια το λεπτό
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Πολλές υποσχέσεις, σόου και παζάρια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442