Σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί
Έτοιμοι για κινητοποιήσεις δηλώνουν οι φαρμακοποιοί, με αφορμή την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης στην τρόικα, μεταξύ άλλων, για άνοιγμα αγορών και επαγγελμάτων. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος συνεδριάζει το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου, προκειμένου να αποφασίσει τη στάση του κλάδου ανάλογα με τις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων.
Έτοιμοι για κινητοποιήσεις δηλώνουν οι φαρμακοποιοί, με αφορμή την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης στην τρόικα, μεταξύ άλλων, για άνοιγμα αγορών και επαγγελμάτων με στόχο να επιστρέψει το κλιμάκιο των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα και να ολοκληρωθεί η 5η αξιολόγηση του οικονομικού προγράμματος. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος συνεδριάζει το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου, προκειμένου να αποφασίσει τη στάση του κλάδου ανάλογα με τις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων.
Σε ανακοίνωσή του ο ΠΦΣ κάνει λόγο για καταστροφή και αποσύνθεση του φαρμακευτικού κλάδου σε περίπτωση περαιτέρω ανοίγματος του επαγγέλματος του φαρμακοποιού αλλά και της διάθεσης φαρμακευτικών σκευασμάτων από άλλα κανάλια διανομής.
Να υπενθυμίσουμε ότι, ο ΟΟΣΑ έχει προτείνει την κατάργηση των ελάχιστων αποστάσεων ανάμεσα στα φαρμακεία (με διατήρηση των πληθυσμιακών κριτηρίων), το ποσοστό 50% που έπρεπε να κατέχει ο αδειούχος φαρμακοποιός στην κοινή εταιρεία με άλλο φαρμακείο ή φαρμακαποθήκη, να επιτρέπεται η ίδρυση ή διεύθυνση από φαρμακοποιό περισσοτέρων του ενός φαρμακείου, να επιτρέπεται η συστέγαση φαρμακείου με άλλα καταστήματα, απελευθέρωση τιμών των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ), με κατάργηση του εγγυημένου περιθωρίου κέρδους των φαρμακείων, απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας, και πώληση βιταμινών και συμπληρωμάτων διατροφής μέσω Internet.
Αναφερόμενες στα μέτρα του ΟΟΣΑ ο κ. Λουράντος επισημαίνει ότι, «προφανώς καταρτίστηκε από μηχανισμούς που έχουν στόχο να ωφελήσουν μεγάλα συμφέροντα και όχι τον απλό πολίτη, προβλέπει σαρωτικές αλλαγές για τα φαρμακεία στο όνομα του δήθεν ανταγωνισμού, που θα διαλύσει την φαρμακευτική περίθαλψη και το φαρμακείο, όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα».
Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr
- Γαλλία: Ο Μακρόν ζήτησε τη συνδρομή του στρατού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών
- Σάμος: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Προφήτη Ηλία του όρους Καρβούνη
- Ισπανία: Εγκαταστάσεις της NASA κοντά στη Μαδρίτη επλήγησαν από τις πυρκαγιές
- Μέση Ανατολή: Η Σαουδική Αραβία πλήττει εγκαταστάσεις των Χούθι – Σειρήνες ηχούν στο Μπαχρέιν
- Η Σαουδική Αραβία επιτέθηκε στους «Χούθι» – Την ευθύνη όμως ανέλαβε η αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Ενα μπόνους για συνεπείς
- Στο Νέο Δελχί η κυβέρνηση Μόντι τα βάζει με την Gen Z της Ινδίας – Πόσο θα αντέξουν χωρίς ίντερνετ;
- «Απολαύστε τη διαδρομή» – Το μήνυμα Μασκ για την επέλαση της ΑΙ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442