Ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε μια μικρότερη, τετράτροχη εκδοχή της ομολογουμένως λίγο παράδοξης και εξάτροχης έκδοσης της G-Class με την υπογραφή της AMG το οποίο έχει κερδίσει το προσωνύμιο “Green Monster”.

Όπως και η 6Χ6 εκδοχή του μοντέλου η οποία λανσάρεται σε επιλεγμένες αγορές, ξεκινώντας –στη Γερμανία- από τα 456.900 ευρώ, η τετράτροχη διαθέτει ένα επιθετικά off-road body kit που περιλαμβάνει διογκωμένους θόλους, ανασχεδιασμένο πίσω προφυλακτήρα, προστατευτικές ποδιές και ένα σετ πρόσθετων φωτιστικών σωμάτων στην οροφή.

Στα στοιχεία που ξεχωρίζουν συγκαταλέγεται η αισθητά αυξημένη απόστασή της από το έδαφος την οποία τονίζουν ακόμα περισσότερο τα χωμάτινα ελαστικά των 37 ιντσών.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της αν και τίποτα δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως, η τετράτροχη και τετρακίνητη G 63 ΑΜG αναμένεται να φιλοξενεί στα σπλάχνα της τον ίδιο twin-turbo V8 των 5,5 λίτρων με απόδοση 544 ίππων που εξοπλίζει και την εξάτροχη έκδοση του μοντέλου.

Το σύνολο αναμένεται να συμπληρώνει αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων το οποίο με τη συνεργασία του συστήματος τετρακίνησης θα αναλάβει να διαχειρίζεται και να διανέμει τη ροπή των 760 Nm, αναλόγως με τις συνθήκες.

AUTOMEDIA