Θα ξαναβρεθούμε όλοι στον παράδεισο. Εμείς και τα ζώα μας… Αυτή τουλάχιστον είναι μία ερμηνεία που αποδόθηκε σε δηλώσεις του Πάπα Φραγκίσκου για τη ζωή μετά θάνατον. Ο ποντίφικας επικαλέστηκε τον Απόστολο Παύλο που είπε σε ένα παιδί με δάκρυα στα μάτια για το χαμό του σκύλου του: «Μία ημέρα θα ξαναδούμε τα ζώα μας στην αιωνιότητα του Χριστού».

«Η Αγία Γραφή μας διδάσκει ότι η ολοκλήρωση αυτού του θαυμάσιου σχεδίου δεν μπορεί να μην επηρεάζει τα πάντα γύρω μας» δήλωσε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας κατά την τελευταία γενική ακρόαση στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.

«Αυτό που βρίσκεται μπροστά […] είναι συνεπώς μία νέα δημιουργία. Δεν είναι η εκμηδένιση του σύμπαντος και ό,τι μας περιβάλλει. Αντίθετα οδηγεί τα πάντα στην ολοκλήρωση της ύπαρξης, της αλήθειας και της ομορφιάς» ανέφερε ο Φραγκίσκος.

Κατά το παρελθόν και ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β’ είχε υιοθετήσει ανάλογη γραμμή, λέγοντας ότι και τα ζώα έχουν μία «θεϊκή πνοή». Αντίθετα, ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ’ είχε διατηρήσει την κλασική-παραδοσιακή προσέγγιση της Εκκλησίας, βάσει της οποίας «για τα άλλα πλάσματα, που δεν καλούνται στην αιωνιότητα, ο θάνατος σημαίνει μόνο το τέλος της ύπαρξης επί γης».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ