Πέρασε από την ιταλική Βουλή η εργασιακή μεταρρύθμιση Ρέντσι
Η ιταλική Βουλή ενέκρινε τη μεταρρύθμιση του εργασιακού την οποία συνέταξε και προώθησε η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι.
Το μέτρο εγκρίθηκε με 316 ψήφους υπέρ, έξι κατά και πέντε αποχές. Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης αποφάσισαν να μην πάρουν μέρος στην ψηφοφορία.
Η ιταλική Βουλή ενέκρινε τη μεταρρύθμιση του εργασιακού την οποία συνέταξε και προώθησε η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι.
Το μέτρο εγκρίθηκε με 316 ψήφους υπέρ, έξι κατά και πέντε αποχές. Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης αποφάσισαν να μην πάρουν μέρος στην ψηφοφορία.
Πριν τεθεί σε ισχύ, πάντως, η εν λόγω μεταρρύθμιση θα πρέπει να λάβει και την τελική έγκριση της Γερουσίας.
Πρόκειται για σειρά μέτρων με την οποία περιορίζεται η υποχρέωση επαναπρόσληψης των εργαζομένων, σε περίπτωση άδικης απόλυσης.
Μετά από δυο μήνες εντάσεων και διαφωνιών στο εσωτερικό της κεντροαριστεράς, επιτεύχθηκε ένα είδος συμβιβασμού, βάσει του οποίου η επαναπρόσληψη θα αντικατασταθεί από την χρηματική αποζημίωση στις περιπτώσεις απολύσεων που οφείλονται σε οικονομικές δυσκολίες των επιχειρήσεων.
Για τις απολύσεις που συνδέονται με πειθαρχικές κυρώσεις θα υπάρχει τόσο η δυνατότητα επαναπρόσληψης, όσο και απλής αποζημίωσης.
Παραμένει η υποχρέωση επαναπρόσληψης των εργαζομένων που απολύονται λόγω διακρίσεων.
Παρά τον συμβιβασμό, μέρος της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του Δημοκρατικού Κόμματος δεν ψήφισε την μεταρρύθμιση.
Σαράντα βουλευτές του δεν πήραν μέρος στην ψηφοφορία. Ο πρώην γραμματέας των Δημοκρατικών Πιερλουίτζι Μπερσάνι δήλωσε ότι στήριξε το μέτρο μόνον λόγο «κομματικής πειθαρχίας».
Από τα θεωρεία της Βουλής μέλη του συνδικάτου των εργατών του μετάλλου Fiom-Cgil, επιχείρησαν να αμφισβητήσουν την πολιτική γραμμή της κυβέρνησης Ρέντσι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πίτερς: «Είναι κάτι σπουδαίο αν κερδίσεις – Όλες οι ομάδες έχουμε τις ίδιες πιθανότητες» (vid)
- Νέα πρόστιμα σε εταιρείες τροφίμων για αθέμιτη κερδοφορία – Τα ποσά που καταλογίστηκαν
- Ρόδο: Νέες μαρτυρίες που «καίνε» για το θανατηφόρο τροχαίο – Οργή συγγενών για την αποφυλάκιση του οδηγού
- Κατοικίες με φθηνά ενοίκια – Οι «τυχεροί» [πίνακας]
- Ντόντα Χολ: «Δουλέψαμε σκληρά όλη τη σεζόν για να έχουμε αυτή την ευκαιρία» (vid)
- Ο Πόρος Έβρου εκπροσώπησε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή συνάντηση για τα Χωριά Πελαργών


