Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στη στεριά (ξανά) τα αντιλαθρεμπορικά πλοία της ΓΓΔΕ

Στη στεριά (ξανά) τα αντιλαθρεμπορικά πλοία της ΓΓΔΕ

Στη στεριά για συντήρηση βγάζει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων τα δύο αντιλαθρεμπορικά πλοία «Ποσειδών» και «Ερμής» τα οποία διαθέτει το υπουργείο Οικονομικών ήδη από το 2009, αλλά δεν έχουν να επιδείξουν επιχειρησιακές δάφνες. Σύμφωνα με πληροφορίες η γγ Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου επιδιώκει τα δύο σκάφη να τεθούν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα ώστε να αξιοποιηθούν πιο ενεργά τόσο στο σκέλος της καταπολέμησης του λαθρεμπορίου καυσίμων, όσο και στην πάταξη του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων που γίνεται διά θαλάσσης.

Στη στεριά για συντήρηση βγάζει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων τα δύο αντιλαθρεμπορικά πλοία «Ποσειδών» και «Ερμής» τα οποία διαθέτει το υπουργείο Οικονομικών ήδη από το 2009, αλλά δεν έχουν να επιδείξουν επιχειρησιακές δάφνες.

Τα δύο ταχύπλοα αντιλαθρεμπορικά σκάφη παρελήφθησαν από το Ελληνικό Δημόσιο τον Μάιο του 2009 από τα ναυπηγεία Ελευσίνας και κόστισαν περισσότερα από 2 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο για σχεδόν μία διετία το υπουργείο Οικονομικών τα άφησε να «σκουριάζουν» στη στεριά, καθώς έκαναν παρά μόνον ελάχιστες δοκιμαστικές πλεύσεις.

Η επίσημη δικαιολογία των τελωνειακών αρχών ήταν πως δεν είχε πιστοποιηθεί η καταλληλότητα των αγκυρών και δεν είχαν τοποθετηθεί τα ερμάρια φορητού οπλισμού των δύο σκαφών.

Βασικό πρόβλημα που ανέκυψε εκ των υστέρων ήταν πως η Διεύθυνση Τελωνείων, στην οποία ανήκουν τα σκάφη, δεν διέθετε επαρκές προσωπικό ώστε να μπορούν τα ταχύπλοα να επιχειρούν επί 24ώρου βάσης.

Την τελευταία διετία τα δύο αντιλαθρεμπορικά πλοία έχουν αξιοποιηθεί ελάχιστα από τις τελωνειακές υπηρεσίες κάτι που οδήγησε και στην απόφαση ματαίωσης των διαδικασιών για την προμήθεια άλλων τριών σκαφών, όπως είχε ήδη αποφασιστεί από το υπουργείο Οικονομικών.

Με απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών ανατέθηκε στα ναυπηγεία Χαλκίτη να προχωρήσουν σε εργασίες συντήρησης και επισκευής των δυο σκαφών έναντι 8.500 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου επιδιώκει τα δύο σκάφη να τεθούν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα ώστε να αξιοποιηθούν πιο ενεργά τόσο στο σκέλος της καταπολέμησης του λαθρεμπορίου καυσίμων, όσο και στην πάταξη του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων που γίνεται δια θαλάσσης.


Θανάσης Κουκάκης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 95-79: Ξέσπασε και ισοφάρισε σε 1-1

Ο Παναθηναϊκός πάτησε… γκάζι μετά το πρώτο δεκάλεπτο και επικράτησε με 95-79 της Μακάμπι, με τους Πράσινους να ισοφαρίζουν σε 1-1 τη σειρά των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024