Εκατοντάδες επιβάτες του Eurostar εγκλωβίστηκαν για ώρες στο σκοτάδι
Εγκλωβισμένοι σε δύο αμαξοστοιχίες Eurostar μέσα στο απόλυτο σκοτάδι παρέμειναν το βράδυ της Πέμπτης εκατοντάδες επιβάτες εξαιτίας βλάβης σε εναέριο τροφοδοτικό καλώδιο που ακινητοποίησε τα τρένα. Οι υπερταχείες παρέμειναν ακινητοποιημένες σχεδόν για πέντε ώρες κοντά στην Λιλ της Γαλλίας.
Εγκλωβισμένοι σε δύο αμαξοστοιχίες Eurostar μέσα στο απόλυτο σκοτάδι παρέμειναν το βράδυ της Πέμπτης εκατοντάδες επιβάτες εξαιτίας βλάβης σε εναέριο τροφοδοτικό καλώδιο που ακινητοποίησε τα τρένα.
Οι υπερταχείες παρέμειναν ακινητοποιημένες σχεδόν για πέντε ώρες κοντά στην Λιλ της Γαλλίας.
Εξαγριωμένοι επιβάτες ανήρτησαν στο Twitter ότι εγκλωβίστηκαν μέσα στα τρένα 10 χιλιόμετρα από την Λιλ σε απόλυτο σκοτάδι, όταν αυτά ξαφνικά ακινητοποιήθηκαν εξαιτίας της βλάβης που σημειώθηκε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα (τοπική ώρα) την Πέμπτη.
Η βλάβη ακινητοποίησε δύο υπερταχείες αμαξοστοιχίες, μία που εκτελούσε το δρομολόγιο Παρίσι-Λονδίνο και μία Λονδίνο-Βρυξέλλες, ενώ επηρέασε τα δρομολόγια και άλλων τρένων Eurostar.
«Σταμάτησε στο πουθενά. Χωρίς ρεύμα. Χωρίς εξήγηση. Ο χειριστής του τρένου έκανε επείγουσα έκκληση για γιατρό. Βγάλτε με από εδώ μέσα» έγραψε στο Twitter ένας από τους επιβάτες, ο Φαμπιάν Νταρίζ.
«Εγκλωβισμένη μέσα σε τρένο Eurostar στην Λιλ για δύο ώρες λόγω διακοπής ρεύματος!!! Φοβάμαι ότι η νύχτα θα είναι μεγάλη!!» έγραψε μία άλλη επιβάτις, η Άνι Γκρουμ.
Η εταιρεία έστειλε συμβατικά τρένα, με κινητήρες ντίζελ, για να μεταφέρουν τους επιβάτες στην Λιλ.
Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε: «Δυστυχώς ένα χαλασμένο εναέριο καλώδιο τροφοδοσίας είχε ως αποτέλεσμα δύο τρένα Eurostar να ακινητοποιηθούν έξω από την Λιλ και φροντίζουμε ώστε να παραλάβουμε τους επιβάτες με τρένο ντίζελ».
Ο ίδιος είπε ότι οι πόρτες του τρένου μπορούσαν να ανοίξουν, αλλά δεν επέτρεψαν στους επιβάτες να αποβιβαστούν για λόγους ασφαλείας μέχρι να έρθει το τρένο που θα τους μετέφερε.
Οι υπηρεσίες της Eurostar, που συνδέει σιδηροδρομικά τη Βρετανία με την ηπειρωτική Ευρώπη, έχουν κατηγορηθεί πολλές φορές στο παρελθόν για πολύωρες καθυστερήσεις και ματαιώσεις δρομολογίων εξαιτίας κακών καιρικών συνθηκών, αλλά και τεχνικών προβλημάτων, ενώ πολλά είναι τα παράπονα επιβατών που κατηγορούν για αγένεια το προσωπικό των τρένων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Νεκρός ο παλαίμαχος Αυστριακός γκολκίπερ, Άλεξ Μάνινγκερ
- Γιάννης Αϊβάζης: Ερωτευμένος ξανά μετά το διαζύγιο με την Κορινθίου
- Κουτσούμπας: Στο καλό και να μας γράφετε κύριε Μητσοτάκη – Δεν υπάρχει έντιμη διαχείριση της ανεντιμότητας
- Φάμελλος: Αρχιερέας της τοξικότητας ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Πώς σας κρατάει ο Λαζαρίδης;
- Άρση Βαρών: Η αποστολή της Ελλάδας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
- Ανδρουλάκης: Εκλογές τώρα, απατηλό όνειρο η τρίτη θητεία ΝΔ
- «Μπορεί να είναι και πολύ επικίνδυνο, ή και καθόλου» λέει καθηγητής Γεωλογίας για το υγρό τσιμέντο στη Κυψέλη
- Ο Ινφαντίνο επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του Ιράν στο Μουντιάλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442