Φορτσάκης: Δεν αμφισβητείται η νομιμότητα των φοιτητικών συλλόγων
Η πρόταση για ηλεκτρονικές ψηφοφορίες των φοιτητών για μείζονα θέματα δεν αμφισβητεί σε καμία περίπτωση τη νομιμότητα και τη χρησιμότητα των φοιτητικών συλλόγων, των οποίων η δράση μπορεί πάντοτε να είναι εποικοδομητική και υπ' αυτή την έννοια αξίζει μάλιστα να ενισχυθεί, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ρπυτανείας του ΕΚΠΑ.
Η πρόταση για ηλεκτρονικές ψηφοφορίες των φοιτητών για μείζονα θέματα δεν αμφισβητεί σε καμία περίπτωση τη νομιμότητα και τη χρησιμότητα των φοιτητικών συλλόγων, των οποίων η δράση μπορεί πάντοτε να είναι εποικοδομητική και υπ’ αυτή την έννοια αξίζει μάλιστα να ενισχυθεί.
Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πρυτανεία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας (ΕΚΠΑ), μετά τις έντονες αντιδράσεις και τις καταλήψεις που προκάλεσε η πρόταση που διατυπώθηκε προ ημερών.
Υπό κατάληψη βρίσκεται η κοσμητεία των Επιστημών Υγείας και το Οικονομικό της Νομικής, αλλά και η πρυτανεία του ΕΜΠ.
Επίσης, σε κατάληψη προχωρούν και οι φοιτητές της Νομικής Σχολής έως την Παρασκευή, ενώ υπό κατάληψη βρίσκεται και το κτίριο της πρυτανείας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).
Στόχος της πρότασης για την ηλεκτρονική ψηφοφορία από τους φοιτητές είναι, σύμφωνα με τις πρυτανικές αρχές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, να διευρυνθεί η εκλογική βάση, ώστε να εκφράζονται κατά το δυνατόν περισσότεροι φοιτητές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η εμμονή του 89χρονου με τη σύνταξη, οι σφαίρες στο γραφείο εισαγγελέα και ο εγκλεισμός του σε ψυχιατρείο
- Η Νάρα Σμιθ «μετακομίζει» από την κουζίνα στη μεγάλη οθόνη
- LIVE: Βαλένθια – Παναθηναϊκός
- Στήριξη των εξαγωγών της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας υπόσχεται η Κυβέρνηση
- Ποια είναι η σωστή απόσταση μεταξύ δύο οχημάτων στο δρόμο – Υπάρχει κίνδυνος για πρόστιμο;
- Παναθηναϊκός: Η 12άδα για την πρώτη αναμέτρηση με τη Βαλένθια


