Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λονδίνο: «Ακόμη και φόνοι» σε υπόθεση παιδεραστίας στο Κοινοβούλιο το '80

Λονδίνο: «Ακόμη και φόνοι» σε υπόθεση παιδεραστίας στο Κοινοβούλιο το ’80

Σοκαριστικές καταγγελίες βγαίνουν στη δημοσιότητα γύρω από την βρετανική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για κύκλωμα παιδεραστίας τη δεκαετία του '80 που φέρεται να αγγίζει μέχρι και τη Βουλή των Κοινοτήτων. Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης υποστηρίζει ότι υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας μέχρι και φόνου 12χρονου από βουλευτή, μιλώντας για οργανωμένα «όργια» σε κλίμα ατιμωρησίας.

Σοκαριστικές καταγγελίες βγαίνουν στη δημοσιότητα γύρω από την βρετανική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για κύκλωμα παιδεραστίας τη δεκαετία του ’80 που φέρεται να αγγίζει μέχρι και τη Βουλή των Κοινοτήτων. Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης υποστηρίζει ότι υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας μέχρι και φόνου 12χρονου από βουλευτή, μιλώντας για οργανωμένα «όργια» σε κλίμα ατιμωρησίας.

Η υπόθεση, όπως αναφέρουν Τα Νέα, αφορά φάκελα με 114 περιπτώσεις παιδεραστίας που είχαν διερευνηθεί δεκαετία του ’80 αλλά ο φάκελος των οποίων στη συνέχεια «εξαφανίστηκε», μέχρι να να έρθει ξανά στο φως το περασμένο καλοκαίρι, ώστε να ανοίξει νέα έρευνα.

Το σκάνδαλο αφορούσε όργια και βιασμούς στους οποίους εμπλέκονταν επιφανή στελέχη του πολιτικού συστήματος της εποχής.

H Scotland Yard έχει έρευνα σε εξέλιξη από το 2012, με την αρχική ονομασία Operation Fairbank. Οι νέες καταγγελίες που μιλούν ακόμη και για δολοφονίες έγιναν από έναν 40χρονο που είχε πέσει θύμα του κυκλωμάτος.

Το BBC αναφέρει ότι ο 40χρονος μίλησε στο δίκτυο με το ψευδώνυμο «Νικ», για τις καταγγελίες που έχει κάνει. Ανέφερε πως είχε πέσει θύμα βιασμού αρκετές φορές από βουλευτές και υπουργούς του Συντηρητικού Κόμματος αλλά και ότι ήταν μάρτυρας του φόνου ενός 12χρονου, και είχε σε γνώση του άλλους δύο σχετικούς θανάτους αγοριών που.

Η Scotland Yard απέφυγε να σχολιάσει, λέγοντας πως οι καταγγελίες που έγιναν είναι νέες και πρέπει να εξεταστούν στο σύνολο της εν εξελίξει έρευνας.

Σύμφωνα με τον «Νικ», θύτης ήταν βουλευτής των Τόρις, που είχε προηγουμένως βιάσει το θύμα του. Ο 40χρονος υποστήριξε ότι ήταν γνώστης τουλάχιστον ακόμη δύο εγκλημάτων τέτοιου τύπου, τα οποία είχαν διαπραχθεί από παιδεραστές υπεράνω πάσης υποψίας σε μια πολυτελή κατοικία του Λονδίνου.

Ο «Νικ» υποστήριξε πως το θύμα και ο ίδιος είχαν μεταφερθεί με όχημα σε βίλα στο Πίμλικο, και το άλλο παιδί δολοφονήθηκε στο τέλος αυτού που ο 40χρονος περιγράφει ως σεξουαλικό όργιο.

«Ήμουν εκεί και το είδα να συμβαίνει» δήλωσε στο BBC. «Δεν ξέρω πώς τη γλίτωσα εγώ». Ισχυρίστηκε επίσης ότι, ενάμιση χρόνο αργότερα έχασε τη ζωή του με τον ίδιο τρόπο ένα άλλο παιδί, με δράστες επίσης από υψηλά στελέχη των Συντηρητικών, ανάμεσά τους και ένας υπουργός, σύμφωνα με τον «Νικ».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024