Απαγορεύονται από τον ΕΟΦ οι εξαγωγές 12 φαρμάκων
Τις εξαγωγές δώδεκα σκευασμάτων - σε διάφορες μορφές και δοσολογίες - απαγορεύει ο ΕΟΦ, μέχρι νεωτέρας και ύστερα από τις καταγγελίες φαρμακοποιών για σοβαρές ελλείψεις στην ελληνική αγορά.
Απαγορεύονται από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) οι εξαγωγές 12 φαρμάκων, με στόχο να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις που έχουν παρατηρηθεί στην ελληνική αγορά.
Η απαγόρευση ισχύει μέχρι νεωτέρας και αφορά εμβόλια, εισπνεόμενα, αντικαταθλιπτικά και αντιφλεγμονώδη φάρμακα σε διάφορες μορφές και δοσολογίες.
Οι λεγόμενες παράλληλες εξαγωγές – δηλαδή η εισαγωγή φαρμάκων και επανεξαγωγή τους σε άλλες χώρες με στόχο την καλύτερη τιμή – είναι συχνό φαινόμενο και νόμιμες. Ωστόσο, όποτε παρατηρούνται ελλείψεις, ο ΕΟΦ έχει δικαίωμα να τις απαγορεύει προσωρινά ώστε να καλύπτεται η ελληνική αγορά.
Το προηγούμενο διάστημα, οι φαρμακευτικοί σύλλογοι είχαν καταγγείλει πολλές ελλείψεις σε φάρμακα ενώ σχετική έρευνα έχουν διατάξει οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.
Ο πλήρης κατάλογος των φαρμάκων που απαγορεύεται να εξαχθούν
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνταγή: Κέικ βανίλιας
- Στον «πάγο» οι συνομιλίες Ιράν-ΗΠΑ εν μέσω έντασης στο Ορμούζ – Συνεχίζονται οι φονικές επιθέσεις των IDF στον Λίβανο
- Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές σε όλη τη χώρα
- Οι τρεις κινήσεις που πηγαίνουν την άσκηση σε άλλο επίπεδο
- Καύσιμα: «Πέταξε» η τιμή του ντίζελ στην Ελλάδα – Αυξήσεις «φωτιά» στην αντλία – Η σύγκριση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο
- Σελένα Γκόμεζ: Πρωταγωνίστρια στο φιλόδοξο γουέστερν του Μπρέιντι Κόρμπετ
