«Έφοδος» των Femen στο Βατικανό προκαλεί αντιδράσεις
Ο Πάπας «δεν είναι πολιτικός» είχαν γράψει στο στήθος τους τρεις γυμνόστηθες ακτιβίστριες της Femen που έκαναν έφοδο στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό. Η διαμαρτυρία όμως προκάλεσε αντιδράσεις, επειδή οι δύο ακτιβίστριες χρησιμοποίησαν θρησκευτικό σύμβολο με τρόπο που θεωήρθηκε προσβλητικός.
Ο Πάπας «δεν είναι πολιτικός» είχαν γράψει στο στήθος τους τρεις γυμνόστηθες ακτιβίστριες της Femen που έκαναν έφοδο στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό. Η διαμαρτυρία όμως προκάλεσε αντιδράσεις, επειδή οι δύο ακτιβίστριες χρησιμοποίησαν θρησκευτικό σύμβολο με τρόπο που θεωρήθηκε προσβλητικός.
Οι ακτιβίστριες τοποθέτησαν στα οπίσθιά τους το σύμβολο αφού πρώτα γονάτισαν φορώντας μαύρες φούστες.
Στο σώμα τους είχαν γράψει συνθήματα διαμαρτυρίας για την επίσκεψη του Πάπα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπως «π Πάπας δεν είναι πολιτικός».
Αμεση ήταν η αντίδραση των αστυνομικών που παρενέβησαν και απομάκρυναν ταχύτατα τις φεμινίστριες από την πλατεία του Αγίου Πέτρου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνταγή: Ριζότο με μάραθο και ρόκα
- Το σημερινό πρόγραμμα του Μουντιάλ: Βραζιλία-Νορβηγία και Μεξικό-Αγγλία διεκδικούν δυο εισιτήρια για τους «8»
- Ο μύθος της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας: Πώς οι εταιρικοί κολοσσοί έγιναν τράπεζες εις βάρος των εργαζομένων
- Το πανόραμα του Μουντιάλ: Το πρώτο ζευγάρι των προημιτελικών και ο δρόμος μέχρι τον τελικό (pic)
- Ο Βανς προειδοποίησε για… «αναβίωση της κομμουνιστικής απειλής στο έδαφος των ΗΠΑ»
- ΝΥΤ: Γιατί ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ υποστήριξε τις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ – Δεν θα παρευρεθεί στην κηδεία


