
«Φρένο» ΔΣΑ στην μετατροπή των δικηγόρων σε εισπρακτικές εταιρείες
Την προσθήκη διάταξης στα πειθαρχικά παραπτώματα του Κώδικα Δεοντολογίας των Δικηγόρων αποφάσισε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ώστε όταν διαπιστωθεί πως δικηγόροι ή δικηγορικές εταιρείες μετέρχονται συμπεριφορές εισπρακτικών εταιρειών να βρεθούν αντιμέτωποι με την βαρύτατη πειθαρχική διαδικασία του ΔΣΑ.
Την προσθήκη διάταξης στα πειθαρχικά παραπτώματα του Κώδικα Δεοντολογίας των Δικηγόρων αποφάσισε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ώστε όταν διαπιστωθεί πως δικηγόροι ή δικηγορικές εταιρείες μετέρχονται συμπεριφορές εισπρακτικών εταιρειών να βρεθούν αντιμέτωποι με την βαρύτατη πειθαρχική διαδικασία του ΔΣΑ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών καταδίκασε σήμερα Παρασκευή τις πρακτικές δικηγόρων και δικηγορικών εταιρειών, που στο πλαίσιο της δικηγορικής τους εντολής μετέρχονται συμπεριφορές εισπρακτικών εταιρειών, προβαίνοντας σε αλλεπάλληλες αντιδεοντολογικές τηλεφωνικές οχλήσεις προς τους οφειλέτες.
Όπως ανακοινώθηκε η προσθήκη στον Κώδικα Δεοντολογίας του ΔΣΑ που θα περιορίσει την ανάληψη του ρόλου των εισπρακτικών εταιρειών εκ μέρους των δικηγόρων έχει ως εξής:
«Ο δικηγόρος ή η δικηγορική εταιρεία, «απαγορεύεται να οχλεί προφορικά και δη τηλεφωνικά, τον οφειλέτη του εντολέα του πέραν της μίας φοράς, προκειμένου να τον ενημερώσει για την οφειλή του και να διερευνήσει τη δυνατότητα εξώδικης επίλυσης της υφιστάμενης διαφοράς.
»Σε περίπτωση που στη συνέχεια ο οφειλέτης δεν ανταποκριθεί, δυστροπήσει ή αρνηθεί να εξοφλήσει την οφειλή, ο δικηγόρος «οφείλει, τότε, να προβεί σε έγγραφη εξώδικη όχληση ή να ασκήσει τα προβλεπόμενα νόμιμα ένδικα βοηθήματα για λογαριασμό του εντολέα του».
Ο ΔΣΑ ξεκαθαρίζει ότι η μη τήρηση της διάταξης αυτής παραβιάζει τον Κώδικα Δεοντολογίας των Δικηγόρων και συνιστά ελεγκτέο πειθαρχικό παράπτωμα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χαλκιδική: 13χρονος τραυματίστηκε σοβαρά σε θαλάσσιο πάρκο – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
- Ισπανία: Πυρκαγιά κοντά στο θέρετρο Κόστα Μπράβα καίει 22.000 στρέμματα
- «Τρέλα» από τους παίκτες του Πράσινου Ακρωτηρίου για μία φωτογραφία με τον Μέσι (vids)
- ΕΛΑΣ: «Το κόμμα χρειάζεται και τη δική σου φωνή, οικοδομούμε από κοινού ένα μέλλον για όλες και όλους»
- Forbes: Bettors Wager $400K on Putin’s Fall by the End of 2026
- Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Γιάννης Δενδρινός – «Το Θέατρο σε ευγνωμονεί»