Επέκταση στο προεδρικό «σαράι» μελετά ο Ταγίπ Ερντογάν
O πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξετάζει το ενδεχόμενο να επεκτείνει περαιτέρω το άκρως αμφιλεγόμενο προεδρικό μέγαρο, καθώς σκέφτεται να προσθέσει άλλο ένα κτίριο 250 δωματίων. Αυτό τουλάχιστον ανακοίνωσε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου του αρχιτεκτόνων, Τεζτζάν Καρακούς.
O πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξετάζει το ενδεχόμενο να επεκτείνει περαιτέρω το άκρως αμφιλεγόμενο προεδρικό μέγαρο, καθώς σκέφτεται να προσθέσει άλλο ένα κτίριο 250 δωματίων. Αυτό τουλάχιστον ανακοίνωσε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου του αρχιτεκτόνων, Τεζτζάν Καρακούς.
Οι δηλώσεις του προέδρου του επιμελητηρίου απασχόλησαν ιδιαίτερα τον Τύπο της Τουρκίας. «Η οικία όπου ο πρόεδρος θα διαμένει θα επεκταθεί σε μια επιφάνεια 7.000 τετραγωνικών μέτρων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας» προσέθεσε ο ίδιος.
Το «Λευκό Παλάτι» (Aksaray στα τουρκικά) εγκαινιάστηκε τον περασμένο μήνα και έχει προκαλέσει εδώ και εβδομάδες έντονη αντιπαράθεση στην χώρα εξαιτίας της τεράστιας έκτασής του (περίπου 200.000 τ.μ.) και του ιδιαίτερα υψηλού κόστους του (490 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Τουρκίας).
Η αντιπολίτευση συγκρίνει ήδη το παλάτι με εκείνο του τελευταίου προέδρου της κομμουνιστικής Ρουμανίας, Νικολάε Τσαουσέσκου.
Ο ίδιος ο Ερντογάν απαντά στις κατηγορίες λέγοντας ότι τα δημόσια κτίρια ανήκουν «στον τουρκικό λαό» και ότι συμβολίζει τη ζωτικότητα της «νέας Τουρκίας» που εκείνος οραματίζεται.
Πάντως, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της προεδρίας απέρριψε τις κατηγορίες των αρχιτεκτόνων.
«Οι κατηγορίες δεν έχουν καμία βάση. Διαθέτουμε άδεια οικοδόμησης του κτίσματος αυτού όπως είχαμε μια άλλη άδεια που μας επέτρεπε να αξιοποιήσουμε» την έκταση, τόνισε ο Μετίν Κιρατλί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Αυστραλία – Αίγυπτος 2-4 στα πέναλτι (κ.δ, παράταση 1-1): Έγραψαν ιστορία και προκρίθηκαν στους «16» οι «Φαραώ»
- Τα hydration breaks αλλάζουν το ποδόσφαιρο
- Χανιά: Συνελήφθη ο οδηγός του βυτιοφόρου που έκανε επικίνδυνη προσπέραση στον δρόμο του Αεροδρομίου
- Βενεζουέλα: Στους 2.645 οι νεκροί, ξεπερνούν τις 12.500 οι τραυματίες από τους σεισμούς
- «Η Κοστιαντινίφκα καταλήφθηκε πλήρως, η πόλη βρίσκεται πλέον υπό τον πλήρη έλεγχό μας» ανακοίνωσε η Ρωσία
- Οι πιο επικίνδυνες σκηνές του Τομ Κρουζ που απογείωσαν το Mission: Impossible


