Αναποτελεσματικές σε βάθος χρόνου πολλές γνωστές δίαιτες
Πολλές από τις δημοφιλείς δίαιτες, μπορεί μεσοπρόθεσμα να έχουν αποτέλεσμα αλλά σε βάθος χρόνου τελικά δεν είναι αποτελεσματικές, υποστηρίζουν καναδοί ερευνητές σε άρθρο τους που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Circulation: Cardiovascular Quality and Outcomes.
Πολλές από τις δημοφιλείς δίαιτες, μπορεί μεσοπρόθεσμα να έχουν αποτέλεσμα αλλά σε βάθος χρόνου τελικά δεν είναι αποτελεσματικές, υποστηρίζουν καναδοί ερευνητές σε άρθρο τους που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Circulation: Cardiovascular Quality and Outcomes.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου ΜακΓκιλ, με επικεφαλής τον καθηγητή Ιατρικής Μαρκ Άϊζενμπεργκ, υποστηρίζουν μάλιστα ότι τελικά είναι καλύτερα να κάνει κανείς μια υγιεινή διατροφή και να την συνδυάζει με γυμναστική αν θέλει να χάσει βάρος και να μην ξαναπάρει κιλά σε βάθος χρόνου.
Οι επιστήμονες συνέκριναν τέσσερις πολύ διαδεδομένες δίαιτες (Atkins, Weight Watchers, South Beach και Zone), με ένα πρόγραμμα ισορροπημένης διατροφής με λίγα λιπαρά και συνδυαστικά με σωματική άσκηση.
Η ανάλυση έδειξε ότι αν και οι τέσσερις δίαιτες, η κάθε μία με τη δική της ξεχωριστή μέθοδο, πέτυχαν να μειώσουν το βάρος βραχυπρόθεσμα (μετά από ένα έτος), αυτό σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου επανήλθε.
Επιπλέον, οι τέσσερις επώνυμες δίαιτες, δεν φάνηκε να έχουν κάποια διαφορά μεταξύ τους, όσον αφορά τη βελτίωση ζωτικών δεικτών στο αίμα (χοληστερόλης, αρτηριακής πίεσης, σακχάρου κ.α.).
Οι ερευνητές καταλήγουν λοιπόν στο συμπέρασμα ότι είναι προτιμότερο οι άνθρωποι να περιορίζουν τα λιπαρά στη διατροφή τους και παράλληλα να γυμνάζονται τακτικά, αν θέλουν να χάσουν βάρος.
Ο Δρ Άϊζενμπεργκ τονίζει παράλληλα ότι πρέπει να γίνουν μεγάλες κλινικές δοκιμές, που να συγκρίνουν άμεσα τις κυριότερες δίαιτες, ώστε να αποσαφηνιστούν οι ισχυρισμοί των δημιουργών τους περί μείωσης του βάρους και του καρδιαγγειακού κινδύνου.
health.in.gr
- Κεφαλονιά: Για απάτη είχε μηνυθεί από πρώην πελάτη του ο 66χρονος που μιλούσε με τη Μυρτώ το μοιραίο βράδυ
- ΣΥΡΙΖΑ για ρεπορτάζ in: Πόσο καιρό θα κάνει τον «ψόφιο κοριό» για τις υποκλοπές ο Μητσοτάκης;
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (25/4): Δράση με τελικό Κυπέλλου, Stoiximan GBL και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο
- Lolita Cercel: Γιατί μια εικονική ΑΙ τραγουδίστρια έχει εξοργίσει τους Ρομά
- Δάγκωσε τον σκύλο σας φίδι; – Οι πρώτες βοήθειες
- Στη φρεγάτα «Κίμων» ο Μακρόν, με Μητσοτάκη και Δένδια
- Ο ευρωπαϊσμός της ΝΔ τελειώνει εκεί όπου ξεκινούν τα σκάνδαλά της
- Ιταλικά ΜΜΕ: «Συμφώνησε με την Αρμάνι ο Πίτερς και αποχωρεί από τον Ολυμπιακό» (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/kiarash-mansouri-7yIWldVlGks-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442