Μετά τη σχετική επίσημη ανακοίνωση που υποδείκνυε το λανσάρισμα ενός μοντέλου το οποίο θα διεκδικήσει μια θέση απέναντι σε μοντέλα όπως η Porsche 911 -στις ισχυρότερες εκδόσεις της- και η Mercedes-AMG GT, η McLaren δίνει στη δημοσιότητα και το πρώτο δείγμα της Sports Series, όπως θα ονομάζεται.

Μέχρι σήμερα γνωστή με την κωδική ονομασία P13, η Sports Series δεν κρύβει τη σχεδιαστική της συνάφεια με το supercar των Βρετανών P1 ακόμα και σε αυτή την καμουφλαρισμένη εκδοχή της, η οποία αναδύθηκε στη σελίδα της φίρμας στο Facebook.

H Sports Series αναμένεται να παρουσιαστεί την άνοιξη του 2015, και όπως έχει ήδη επιβεβαιώσει η McLaren, θα διαθέτει ένα ανθρακονημάτινο πλαίσιο στα χνάρια της 650S και της κορυφαίας P1.

Ως αφετηρία αναμένεται να αξιοποιηθεί μια μικρότερη εκδοχή της πλατφόρμας της 650S από την οποία η Sports Series θα έχει μικρότερο μεταξόνιο, ενώ σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων αναμένεται να αναδείξει την μικρή McLaren ως το ελαφρύτερο μοντέλο της κατηγορίας της.

Το σύνολο θα συμπληρωθεί από τον οικείο twin-turbo V8 των 3,8 λίτρων, ο οποίος αναμένεται να αποδίδει ισχύ μεταξύ 450 και 500 ίππων.

auto.in.gr