Μόσχα και Βελιγράδι συμφώνησαν «τρόπους συνεργασίας» για το φυσικό αέριο
Η Σερβία κατέληξε αργά την Τετάρτη σε συμφωνία με τη Ρωσία για «τρόπους συνεργασίας» σχετικά με τις οφειλές από το φυσικό αέριο, όπως ανέφερε το Βελιγράδι. Ο πρωθυπουργός Αλεξάνταρ Βούτσιτς είπε ότι συμφώνησε στο σχέδιο αποπληρωμής σε τηλεφωνική συνομιλία του με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.
Η Σερβία κατέληξε αργά την Τετάρτη σε συμφωνία με τη Ρωσία για «τρόπους συνεργασίας» σχετικά με τις οφειλές από το φυσικό αέριο, όπως ανέφερε το Βελιγράδι.
Ο πρωθυπουργός Αλεξάνταρ Βούτσιτς είπε ότι συμφώνησε στο σχέδιο αποπληρωμής σε μια τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Δεν δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμφωνία από τη λακωνική δήλωση του πρωθυπουργικού γραφείου.
Σέρβοι αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν την περασμένη Παρασκευή ότι η Ρωσία είχε μειώσει τις παραδόσεις φυσικού αερίου κατά 28% λόγω των συσσωρευμένων χρεών ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων.
Η Σερβία είναι σχεδόν πλήρως εξαρτημένη από το ρωσικό φυσικό αέριο, το οποίο χρησιμοποιεί για θέματα ενέργειας, καθώς και για τη βιομηχανία της η οποία κατέγραψε τεράστιες απώλειες κατά τη διάρκεια της κρίσης του φυσικού αερίου το 2010.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κολομβία: Ο εκλεγμένος ακροδεξιός πρόεδρος θα μεταφέρει την πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ
- Φλόριντα: Δύο εκτελέσεις σε μία μέρα έπειτα από 60 χρόνια – Ρεκόρ εκτελέσεων σε ένα χρόνο για τον κυβερνήτη Ντε Σάντις
- ΛΔ Κονγκό: Εξαπλώνεται ταχύτερα ο Εμπολα μαζί με τους θανάτους – Δεν υπάρχει εμβόλιο ούτε θεραπεία
- Στο στόχαστρο των ΗΠΑ το λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς του Ιράν – Καταστράφηκε πύργος επικοινωνιών και μια γέφυρα
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: 22 στο εδώλιο για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Φορολογική συμμόρφωση & Ψηφιακός μετασχηματισμός: Το Crash Test της Αγοράς

