Στην απορρόφηση της εταιρείας S&B, συμφερόντων της οικογένειας Κυριακοπούλου, προχωρεί ο γαλλικός πολυεθνικός όμιλος Imerys, με την συμφωνία να τοποθετεί το τίμημα στα 525 εκατ. ευρώ με την καταβολή μετρητών όσο και μετοχών.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις ο γαλλικός όμιλος θα καταβάλλει στην οικογένεια Κυριακόπουλου 311 εκατ. ευρώ σε μετρητά , αλλά και μετοχές της Imerys αξίας 214 εκατ. ευρώ. Με τον τρόπο αυτό η οικογένεια Κυριακοπούλου θα αποκτήσει το 4,4% του μετοχικού κεφαλαίου της Imerys και συμμετοχή στο ΔΣ της εταιρείας.

Αναφερόμενος στη συμφωνία ο Πρόεδρος της S&B Οδυσσέας Κυριακόπουλος δήλωσε πως η S&B κάνει ένα αποφασιστικό βήμα προς την παγκόσμια στρατηγική ανάπτυξης, προς όφελος των πελατών της. Εκτίμησε δε πως οι υπάλληλοι της εταιρείας θα βρουν νέες ευκαιρίες.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Imerys Μισέλ Γιλλέρ δήλωσε πως η συμφωνία αποτελεί ορόσημο για την στρατηγική ανάπτυξης της εταιρείας. «Είμαι ευτυχής να καλωσορίσω έναν εκπρόσωπο της οικογένειας Κυριακοπούλου, στο Διοικητικό Συμβούλιο της Imerys», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Η S&B Βιομηχανικά Ορυκτά εξορύσσει και επεξεργάζεται τα βιομηχανικά ορυκτά μπεντονίτη και περλίτη, και το μετάλλευμα βωξίτη. Διαθέτει στην Ελλάδα 11 ορυχεία, 6 εργοστάσια και μονάδες επεξεργασίας και 2 κέντρα διανομής. Απασχολεί 600 εργαζομένους και πραγματοποιεί πωλήσεις σε 34 χώρες ανά τον κόσμο.

Η Imerys αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διεθνώς στα βιομηχανικά μέταλλα, δραστηριοποιείται σε 50 χώρες, έχει περισσότερους από 16.000 εργαζόμενους και η κεφαλαιοποίησή της σήμερα ανέρχεται στα 4,3 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως η S&B Βιομηχανικά Ορυκτά είχε εξέλθει ήδη από πέρυσι από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ