Μαθήματα μέσα στο Πάσχα, αν οι καταλήψεις ξεπεράσουν τις τρεις μέρες
Εάν οι καταλήψεις στα σχολεία ξεπεράσουν τις τρεις μέρες, θα ενεργοποιηθεί το Προεδρικό Διάταγμα που προβλέπει τη διεξαγωγή μαθημάτων μέσα στο διάστημα των διακοπών του Πάσχα, δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος μιλώντας στον Βήμα 99,5.
Σταθερός παραμένει ο αριθμός των σχολείων που είναι υπό κατάληψη, δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, μιλώντας στον Βήμα 99,5.
«Καταλήψεις παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται λίγο πριν την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου. Δεν είναι τυχαίο αυτό» είπε ο υφυπουργός και προειδοποίησε ότι εάν οι καταλήψεις ξεπεράσουν τις τρεις μέρες, θα ενεργοποιηθεί το Προεδρικό Διάταγμα που προβλέπει «να διεξαχθούν μαθήματα μέσα στο διάστημα των διακοπών του Πάσχα».
Ο κ. Δερμεντζόπουλος πρόσθεσε: «Μέχρι τρεις μέρες κατάληψη δεν δημιουργεί πρόβλημα. Αλλά αν ενταθεί το φαινόμενο, καταλαβαίνετε ότι θα έχουμε πρόβλημα με τη διδακτέα ύλη και εκεί έχουμε τη δυνατότητα να εφαρμόσουμε είτε το Προεδρικό Διάταγμα είτε, αν δούμε ότι εντείνεται, να το τροποποιήσουμε και να εντάξουμε πέραν των ημερών του Πάσχα κάποια Σάββατα, ημέρες εορτών ή σχολικών εκδρομών. Θα το δούμε ανάλογα με την εξέλιξη».
Ο κ. Δερμεντζόπουλος ανέφερε, επίσης, πως «το υπουργείο Παιδείας δεν λαμβάνει, ούτε πρόκειται να λάβει μέτρα καταστολής, διότι ακούμε τα αιτήματα των μαθητών».
Εν τω μεταξύ, τις 364 φτάνουν πανελλαδικά οι καταλήψεις την Τρίτη, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τις κινητοποιήσεις μαθητών στην εκπαίδευση. Τη Δευτέρα είχαν καταγραφεί πανελλαδικά 500 καταλήψεις σχολείων, από τις οποίες οι 100 στην Αττική.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τα AI chips φέρνουν νέα «έκρηξη» ανάπτυξης για τη Nvidia
- Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν συνεχάρη τον Τραμπ και προσφέρθηκε να φιλοξενήσει τις διμερείς συνομιλίες
- To Ισραήλ επιτέθηκε σε 40 πόλεις του Λιβάνου το Σάββατο – Χτυπήθηκαν 25 υγειονομικοί στην Τύρο
- Νεκρός ο δράστης της επίθεσης στον Λευκό Οίκο – Τον είχαν ειδοποιήσει να «μείνει μακριά»
- Ισχυρές εκρήξεις στo Kίεβο σε μεγάλης κλίμακας επίθεση της Ρωσίας
- Οι Ρώσοι χτύπησαν με Ορέσνικ σε αντίποινα για το χτύπημα στην φοιτητική εστία στο Λουγκάνσκ [βίντεο]
- Πυροβολισμοί κοντά στον Λευκό Οίκο – Συναγερμός στη Μυστική Υπηρεσία – Δύο τραυματίες [βίντεο]
- Τι λένε οι πρώτες πληροφορίες για το πλαίσιο για την ειρήνη μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 24.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-giancarlo-ruedas-575430257-16944052-315x220.jpg)















![Οι Ρώσοι χτύπησαν με Ορέσνικ σε αντίποινα για το χτύπημα στην φοιτητική εστία στο Λουγκάνσκ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/OreshnikRussianMissileC-315x220.jpg)
![Πυροβολισμοί κοντά στον Λευκό Οίκο – Συναγερμός στη Μυστική Υπηρεσία – Δύο τραυματίες [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/2026-05-23T222349Z_757943931_RC2AFLA17VAH_RTRMADP_5_USA-TRUMP-315x220.jpg)


![Αδιανόητο μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων στην Εθνική [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/paraliaki-315x220.jpg)




![Επίδειξη δύναμης των ΗΠΑ με άσκηση των πεζοναυτών στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/us-embassy-caracas-315x220.jpg)

































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442