Το Μαρόκο έχει πέντε μέρες να αποφασίσει για το Κόπα Άφρικα
Πέντε μέρες προθεσμία αρχής γενομένης από την Δευτέρα έδωσε η Αφρικανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου στο Μαρόκο, προκειμένου να αποφασίσει εάν θα αναλάβει τη διοργάνωση του Κόπα Άφρικα 2015, όπως έχει προγραμματιστεί να πράξει.
Πέντε μέρες προθεσμία αρχής γενομένης από την Δευτέρα έδωσε η Αφρικανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου στο Μαρόκο, προκειμένου να αποφασίσει εάν θα αναλάβει τη διοργάνωση του Κόπα Άφρικα 2015, όπως έχει προγραμματιστεί να πράξει.
Το Μαρόκο έχει ζητήσει την αναβολή του τουρνουά λόγω του φόβου που διακατέχει την κυβέρνηση της χώρας μετά την επιδημία του Έμπολα.
Η CAF (σ.σ Αφρικανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου) περιμένει από την οργανωτική επιτροπή να «ξεκαθαρίσει την θέση της» μέχρι τις 8 Νοεμβρίου, ημερομηνία που είναι καταληκτική και για όποια άλλα χώρα επιθυμεί να αναλάβει τη διοργάνωση σε περίπτωση της οριστικής αποχώρησης του Μαρόκου.
Από την πλευρά της η οργανωτική επιτροπή αναφέρει ότι θα ανακοινώσει την απόφασή της στις 11 Νοεμβρίου.
Μετά από τη σημερινή συνάντηση στο Ραμπάτ, η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Αφρικής ανέβασε στο Twitter το ακόλουθο κείμενο: «Αποφασίστηκε ομόφωνα ότι δεν θα αλλάξουν οι ημερομηνίες του τουρνουά, δηλαδή, από τις 17 Ιανουαρίου έως της 8 Φεβρουαρίου» προσθέτοντας επίσης πως «ζητήθηκε από το Μαρόκο να αποσαφηνίσει την θέση του όχι αργότερα από τις 8 Νοεμβρίου».
Η CAF ανέφερε ακόμη ότι σε νέα συνεδρίασή της που θα γίνει στις 11 Νοεμβρίου στο Κάιρο της Αιγύπτου θα παρθούν οι απαραίτητες αποφάσεις για την τελική φάση».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Super League 2: Νίκες για ΠΑΟΚ Β’ (2-1), Νέστο (1-0) και Καβάλα (5-1) – Η βαθμολογία
- Κρήτη: Νεκρή εντοπίστηκε η 43χρονη στο Ηράκλειο
- Σάλος με διάσημη influencer του MAGA που αποδείχτηκε AI – Ποιος έφτιαξε την Έμιλι Χαρτ;
- Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Παραληρηματικές δηλώσεις Βούλτεψη κατά της Κοβέσι με «άρωμα» Τσαουσέσκου
- Στο Αποτεφρωτήριο Ριτσώνας το «ύστατο χαίρε» στον Στέφανο Ληναίο με τραγούδια Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Λοΐζου
- Η Μόσχα αναστέλλει τις ροές πετρελαίου του Καζακστάν μέσω Ντρούζμπα – Απειλείται η τροφοδοσία του Βερολίνου





