Ερχεται ο βαρύτερος χειμώνας της 10ετίας στην Ελλάδα
Ο πιο ψυχρός χειμώνας της τελευταίας 10ετίας στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια εκτιμάται ότι θα είναι ο φετινός, καθώς ήδη έχουν πέσει αρκετά χιόνια από τις 22 Οκτωβρίου και έχουν καταγραφεί θερμοκρασίες που συνήθως σημειώνονται στη καρδιά του χειμώνα.
Ο πιο ψυχρός χειμώνας της τελευταίας 10ετίας στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια εκτιμάται ότι θα είναι ο φετινός, καθώς ήδη έχουν πέσει αρκετά χιόνια από τις 22 Οκτωβρίου και έχουν καταγραφεί θερμοκρασίες που συνήθως σημειώνονται στη καρδιά του χειμώνα.
Ο φετινός χειμώνας φαίνεται ότι δεν θα έχει απολύτως καμία σχέση με τους προηγούμενους, οι οποίοι δεν είχαν πολλά χιόνια, ούτε πάρα πολύ κρύο.
Φέτος φαίνεται ότι θα είναι η χρονιά των αντικυκλώνων στη δυτική Ευρώπη και η χρονιά των σφοδρών χιονοπτώσεων και του πολικού ψύχους στην ανατολική Ευρώπη.
Οι αντικυκλώνες θα εγκατασταθούν στη δυτική Ευρώπη, αφήνοντας έτσι, όλα τα συστήματα και το κρύο από τη βόρεια Ευρώπη να κινηθεί προς τα Βαλκάνια και την Ελλάδα.
Στη Σιβηρία, φέτος μετά από πολλά χρόνια, επικρατεί ήδη αυτή την εποχή ψύχος με θερμοκρασίες ακόμα και -30oC.
Κρύες μάζες από Σιβηρία αναμένεται να επισκεφτούν τη χώρας μας, τόσο μέσα στον Νοέμβριο όσο και και στον Δεκέμβριο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η κυβέρνηση της Ντέλσι Ροντρίγκες εκδίδει τον Άλεξ Σαάμπ για να δικαστεί στις ΗΠΑ
- Απάτη CallPhantom στο Google Play: Πληρώνεις για ψεύτικα αρχεία καταγραφής
- Δεκαεπτά αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε θανατηφόρα τρομοκρατική ενέδρα στη Νιγηρία
- Το αεροπλανοφόρο Gerald Ford επέστρεψε στις ΗΠΑ μετά από 11 μήνες
- Κούβα: Οδηγός προστασίας για τους πολίτες σε περίπτωση αμερικανικής επίθεσης
- Ο Μητσοτάκης είπε Ferto, το κοινό είπε… Asto