Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σε κανονικό θάλαμο πλέον η ισπανίδα νοσοκόμα που είχε Έμπολα

Σε κανονικό θάλαμο πλέον η ισπανίδα νοσοκόμα που είχε Έμπολα

Απαλλαγμένη απολύτως από τον ιό Έμπολα, η ισπανίδα νοσοκόμα που είχε νοσήσει στη Μαδρίτη -το πρώτο κρούσμα μετάδοσης του ιού εκτός της αφρικανικής ηπείρου- μεταφέρθηκε σε κανονικό θάλαμο. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι τα σωματικά της υγρά είναι καθαρά από ίχνη του ιού. Παράλληλα, στο αμερικανικό Ντάλας, ο σκύλος της αμερικανίδας νοσοκόμας η οποία είχε επίσης νοσήσει βγήκε και ο ίδιος από την απομόνωση.

Απαλλαγμένη απολύτως από τον ιό Έμπολα, η ισπανίδα νοσοκόμα που είχε νοσήσει στη Μαδρίτη -το πρώτο κρούσμα μετάδοσης του ιού εκτός της αφρικανικής ηπείρου- μεταφέρθηκε σε κανονικό θάλαμο. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι τα σωματικά της υγρά είναι καθαρά από ίχνη του ιού.

Η 44χρονη Τερέσα Ρομέρο θα συνεχίσει τη νοσηλεία της σε κανονικό θάλαμο του νοσοκομείου Κάρλος ΙΙΙ στην ισπανική πρωτεύουσα. Οι γιατροί, οι νοσοκόμοι και οι συγγενείς της δεν θα φορούν πλέον προστατευτικές στολές όταν βρίσκονται κοντά της.

Η νοσοκόμα γιόρτασε το γεγονός με αναμνηστική φωτογραφία στην οποία, φανερά καταβεβλημένη η ίδια, περιστοιχίζεται από περιχαρείς συγγενείς, φίλους και συνεργάτες που την αγγίζουν -πράγμα αδιανόητο για εκείνη από τη διάγνωσή της με τον ιό στις 6 Οκτωβρίου.

Παράλληλα, στο αμερικανικό Ντάλας, ο σκύλος της αμερικανίδας νοσοκόμας η οποία είχε επίσης νοσήσει βγήκε και ο ίδιος από την απομόνωση.

Η νεαρή νοσοκόμα Νίνα Φαμ είχε νοσήσει ενώ φρόντισε τον Λιβεριανό που είχε μολυνθεί με τον ιό στην Αφρική και εμφάνισε συμπτώματα μετά την επιστροφή του στις ΗΠΑ. Η Φαμ είναι υγιής και το Σάββατο ητς παραδόθηκε ο σκύλος της, που είχε μπει προληπτικά σε καραντίνα για 21 ημέρες -γλιτώνοντας την τύχη του σκύλου της ισπανίδας νοσοκόμας, στον οποίο είχε γίνει ευθανασία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024