Energean: Έντονο ενδιαφέρον για έρευνες υδρογονανθράκων στην Ελλάδα
Πολλές πετρελαϊκές εταιρίες θέλουν να συμμετάσχουν στις έρευνες υδρογονανθράκων στην Ελλάδα λόγω της πολιτικής σταθερότητας που επικρατεί, και η χώρα πρέπει να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία αυτή, τόνισε ο επικεφαλής της Energean Μαθιός Ρήγας, μιλώντας σε ενεργειακό συνέδριο.
Πολλές πετρελαϊκές εταιρίες θέλουν να συμμετάσχουν στις έρευνες υδρογονανθράκων στην Ελλάδα λόγω της πολιτικής σταθερότητας που επικρατεί, και η χώρα πρέπει να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία αυτή, τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean Μαθιός Ρήγας, μιλώντας απόψε σε ενεργειακό συνέδριο.
Χαρακτήρισε ωστόσο ως αρνητικές εξελίξεις την πτώση των τιμών του αργού, την αβεβαιότητα ως προς τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, αλλά και την υποστελέχωση των φορέων του Δημοσίου που ασχολούνται με το συγκεκριμένο αντικείμενο.
Αναφερόμενος στα κοιτάσματα του Πρίνου, τα οποία εκμεταλλεύεται η Energean, ο κ. Ρήγας τόνισε ότι μέχρι στιγμής η περιοχή έχει παράξει 115 εκατ. βαρέλια και τα πιστοποιημένα αποθέματα είναι 30 εκατ. (που σημαίνει ότι το κοίτασμα έχει διάρκεια ζωής τουλάχιστον 15-20 χρόνια ακόμη).
Η ημερήσια παραγωγή κυμαίνεται στα 2.000 βαρέλια ενώ προγραμματίζονται επενδύσεις ύψους 220 εκατ. την επόμενη τριετία που θα ανεβάσουν την παραγωγή στα 10.000 βαρέλια.
Συγκριτικά, η κατανάλωση πετρελαίου της χώρας είναι 300.000 βαρέλια την ημέρα, ενώ το μέγιστο πριν την κρίση ήταν 450.000 βαρέλια.
Στο ίδιο συνέδριο ο διευθυντής Πετρελαϊκής Πολιτικής του ΥΠΕΚΑ Σπύρος Μπέλλας ανέφερε ότι είναι θέμα ημερών η δημοσίευση στην εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων της προκήρυξης για τις έρευνες υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης.
Θα ακολουθήσει περίοδος 6 μηνών για την υποβολή προσφορών, 3 μηνών για την αξιολόγησή τους και άλλων 3 μηνών για διαπραγματεύσεις με τους επενδυτές, πριν την υπογραφή των συμβάσεων.
Ο ίδιος χαρακτήρισε θετικό το γεωλογικό πλαίσιο της χώρας καθώς και τις ανακαλύψεις κοιτασμάτων στις γειτονικές περιοχές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ρόμα: Η κρίσιμη μάχη με την UEFA και το στοίχημα των 60 εκατομμυρίων
- Ναταλία Δραγούμη – Αλέξης Γεωργούλης: Πώς είναι η συνεργασία τους στο θέατρο
- «Νέα εποχή» στην αντιμετώπιση του καρκίνου του παγκρέατος – Πειραματικό χάπι διπλασιάζει την επιβίωση
- AI κάμερες στον ΗΣΑΠ για την εισιτηριοδιαφυγή – Στον Περισσό τοποθετήθηκε η πρώτη, ποιος ο σκοπός τους
- Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: «Αν με ξαναχτυπήσεις θα καλέσω την Αστυνομία» – Οι φωνές της 39χρονης που καλούσε σε βοήθεια
- Ποια είναι η κατάσταση του Μάριου Οικονόμου: Τα επόμενα εγκεφαλικά τεστ – Τι περιμένουν οι γιατροί

