Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μανιάτης: Στα 14 δισ. ευρώ αποτιμάται το κοίτασμα στον Πατραϊκό Κόλπο

Μανιάτης: Στα 14 δισ. ευρώ αποτιμάται το κοίτασμα στον Πατραϊκό Κόλπο

Στα οφέλη που θα προκύψουν για τη Δυτική Ελλάδα από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα. Όπως σημείωσε ο κ. Μανιάτης, οι έρευνες στο Πατραϊκό Κόλπο θα ξεκινήσουν το 2015, ενώ το κοίτασμα των υδρογονανθράκων αποτιμάται στα 14 δισ. ευρώ.

Στα οφέλη που θα προκύψουν για τη Δυτική Ελλάδα από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας.

Ειδικότερα, όπως σημείωσε ο Γιάννης Μανιάτης, οι έρευνες στο Πατραϊκό Κόλπο θα ξεκινήσουν το 2015, ενώ το κοίτασμα των υδρογονανθράκων αποτιμάται στα 14 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος «τα ετήσια έσοδα για την τοπική κοινωνία θα ανέλθουν από 110 έως 150 εκατομμύρια ευρώ, ενώ θα δημιουργηθούν και 1.000 άμεσες ή έμμεσες νέες θέσεις εργασίας».

Όσον αφορά στις διαδικασίες που έγιναν για τις συμβάσεις, τόνισε ότι όλοι οι διαγωνισμοί διέπονται από το μέγιστο βαθμό διαφάνειας, ενώ για την προστασία του περιβάλλοντος υπογράμμισε ότι έχουν προβλεφθεί οι αυστηρότεροι όροι σε διεθνές επίπεδο και έχουν ληφθεί υπόψη όλες οι τοπικές παράμετροι, όπως ο τουρισμός, οι ιχθυοκαλλιέργειες, οι προστατευόμενες περιοχές κ.ά.

Ακόμη, ο Γιάννης Μανιάτης ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η διαδικασία νέου γύρου παραχωρήσεων για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε περιοχές της Αρτας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Αχαΐας, μετά το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από την ιταλική εταιρεία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024