ΓΣΕΒΕΕ: Πολλές «γκρίζες ζώνες» στη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια
Πολλές «γκρίζες ζώνες» εντοπίζει στην κυβερνητική ρύθμιση των κόκκινων δανείων η ΓΣΕΒΕΕ, το προσχέδιο της οποίας είδε το φως της δημοσιότητας. Η ΓΣΕΒΕΕ τονίζει ότι «είναι πολύ κατώτερη των προσδοκιών μας», ότι δεν ζητήθηκε η γνώμη των κοινωνικών εταίρων, αλλά και ότι για άλλη μια φορά «δίνονται υπερεξουσίες στις συστημικές τράπεζες και ουσιαστικά τους δίνει το πάνω χέρι για το ποιος θα ενταχθεί στη ρύθμιση και ποιος όχι».
Πολλές «γκρίζες ζώνες» εντοπίζει στην κυβερνητική ρύθμιση των κόκκινων δανείων η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, το προσχέδιο της οποίας είδε το φως της δημοσιότητας. Η ΓΣΕΒΕΕ τονίζει ότι «είναι πολύ κατώτερη των προσδοκιών μας», ότι δεν ζητήθηκε η γνώμη των κοινωνικών εταίρων, αλλά και ότι για άλλη μια φορά «δίνονται υπερεξουσίες στις συστημικές τράπεζες και ουσιαστικά τους δίνει το πάνω χέρι για το ποιος θα ενταχθεί στη ρύθμιση και ποιος όχι».
Ειδικότερα, σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γ.Καββαθάς ανέφερε ότι: «Είδε το φως της δημοσιότητας και περιήλθε στα χέρια μας ατύπως το νομοσχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια του Υπουργείου Ανάπτυξης. Η ρύθμιση αυτή που έγινε χωρίς τη διαβούλευση των κοινωνικών εταίρων έχει πολλές γκρίζες ζώνες και είναι πολύ κατώτερη των προσδοκιών μας».
«Για άλλη μια φορά δίνονται υπερεξουσίες στις συστημικές τράπεζες και ουσιαστικά τους δίνει το πάνω χέρι για το ποιος θα ενταχθεί στη ρύθμιση και ποιος όχι. Με αυτό τον τρόπο όμως, δεν λύνονται ούτε τα ουσιαστικά προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ούτε και της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία» προσθέτει ο κ. Καββαθάς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το τένις στα άκρα: Η Σαμπαλένκα ανοίγει θέμα μποϊκοτάζ
- ΤτΕ: Το κακό σενάριο για τις τράπεζες αν παραταθεί η κρίση στη Μέση Ανατολή
- Ακυρώσεις πτήσεων και απογείωση τιμών από αεροπορικές εταιρείες λόγω Ιράν
- Κατηγορούμενος για κακούργημα ο διανομέας που πετούσε πέτρες κατά γυναικών στην Κηφισιά
- ΔΕΗ Tour of Hellas 2026: Η Ελλάδα και το ποδήλατο σε πρώτο πλάνο μέσα από μία εντυπωσιακή αγωνιστική διαδρομή με την υποστήριξη της ΔΕΗ
- Χέγκσεθ: Η κατάπαυση του πυρός με το Ιράν δεν έχει τελειώσει – Δεν επιδιώκουμε σύγκρουση, θα αμυνθούμε επιθετικά
- Η Μπάγερν επενδύει στο μέλλον: Στο στόχαστρο ο 16χρονος Κβαρατσκέλια
- Άντριου και Μάντελσον: Η καμπάνια κατά της παιδικής κακοποίησης που τους οδήγησε στον κύκλο του Έπσταϊν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 05.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-alejandro-de-roa-649065356-28057031-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442