Τρίμηνη «καμπάνα» στον Ζιντάν για έλλειψη διπλώματος προπονητή
Με τρεις μήνες αποκλεισμό τιμώρησε η ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία τον Ζινεντίν Ζιντάν, καθώς εκτελούσε χρέη προπονητή της Καστίγια (Β' ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης) χωρίς να έχει την απαιτούμενη πιστοποίηση. Συγκεκριμένα, ο «Ζιζού» έχει στην κατοχή του δίπλωμα UEFA A επιπέδου 2, αλλά σύμφωνα με τους κανονισμούς που ισχύουν στην Ισπανία, χρειάζεται να έχει συμπληρώσει και το 3ο επίπεδο για να κοουτσάρει ομάδα Γ' κατηγορίας, όπου αγωνίζεται η Καστίγια.
Με τρεις μήνες αποκλεισμό τιμώρησε η ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία τον Ζινεντίν Ζιντάν, καθώς εκτελούσε χρέη προπονητή της Καστίγια (Β’ ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης) χωρίς να έχει την απαιτούμενη πιστοποίηση.
Συγκεκριμένα, ο «Ζιζού» έχει στην κατοχή του δίπλωμα UEFA A επιπέδου 2, αλλά σύμφωνα με τους κανονισμούς που ισχύουν στην Ισπανία, χρειάζεται να έχει συμπληρώσει και το 3ο επίπεδο για να κοουτσάρει ομάδα Γ’ κατηγορίας, όπου αγωνίζεται η Καστίγια.
Σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ, εκκρεμεί η αναγνώριση κάποιων ωρών πρακτικής από τη γαλλική ομοσπονδία, ώστε να διευθετηθεί το θέμα.
Ο ίδιος ο Ζιντάν, πάντως, θεωρεί πως πρόκειται για τυπικότητες. Σε συνέντευξή του στη «Figaro», εξήγησε:
«Εδώ και τρία χρόνια περνάω εξετάσεις για διπλώματα στη Γαλλία, που θα μπορούσα να έχω μέσα σε τρεις μήνες στην Ισπανία.
Ωστόσο, εμένα με ενδιάφερε να συνεχίσω στην πατρίδα μου, αφού εκεί είχα εκπαιδευτεί και ως ποδοσφαιριστής και θεωρούσα πως αυτό αποτελούσε μια συνέχεια. Είμαι Γάλλος. Πάντα προσπαθούσα να λειτουργώ με βάση τους κανονισμούς».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Νέο ξεκίνημα, νέοι αγώνες» για την Ελένη Αυλωνίτου που αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ
- Τουρκία: Ένοπλη επίθεση στη Μερσίνη με τέσσερις νεκρούς
- Γενεύη: Επιβλητική νίκη και πρόκριση στον δεύτερο γύρο για τον Τσιτσιπά (2-0)
- «Η γη της ελιάς» – Όσα θα δούμε στο νέο συνταρακτικό επεισόδιο
- Έμπολα: Τουλάχιστον 100 νεκροί στο Κονγκό – Έξι Αμερικανοί έχουν εκτεθεί στον ιό
- Μυστήριο με το θάνατο 47χρονου στην Κάλυμνο – Συνελήφθη ένας ψαράς

