Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
TBEX Europe 2014: η Αθήνα στο επίκεντρο του κόσμου

TBEX Europe 2014: η Αθήνα στο επίκεντρο του κόσμου

Περίπου 850 ταξιδιωτικοί bloggers, συγγραφείς και δημοσιογράφοι κατέκλυσαν την Αθήνα, με σκοπό να παρευρεθούν στο παγκόσμιο συνέδριο Travel Bloggers Exchange – TBEX Europe 2014, το οποίο πραγματοποιήθηκε το διήμερο 23-24 Οκτωβρίου. Ο Δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ, την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών, καθώς και το Athens Convention and […]

Περίπου 850 ταξιδιωτικοί bloggers, συγγραφείς και δημοσιογράφοι κατέκλυσαν την Αθήνα, με σκοπό να παρευρεθούν στο παγκόσμιο συνέδριο Travel Bloggers Exchange – TBEX Europe 2014, το οποίο πραγματοποιήθηκε το διήμερο 23-24 Οκτωβρίου.

Ο Δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ, την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών, καθώς και το Athens Convention and Visitors Bureau (ACVB), διεκδίκησε και πέτυχε τη φιλοξενία του συνεδρίου στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, μέσα σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Το διήμερο συνέδριο, το οποίο έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, προσέφερε ειδικά σεμινάρια και εργαστήρια σχετικά με το ταξιδιωτικό blogging. Ανάμεσα σε αυτά ξεχώρισαν τα σεμινάρια για τα social media και οι τρόποι για να μετατρέψει ο blogger/ δημοσιογράφος το περιεχόμενό του σε πηγή κέρδους. Ανάμεσα στα σεμινάρια πραγματοποιούνταν networking, κατά το οποίο μεγάλες ελληνικές και παγκόσμιες ταξιδιωτικές εταιρείες και ξενοδοχεία συζητούσαν με τους travel bloggers σχετικά με πιθανούς τρόπους συνεργασίας. Αυτό που κατέστη σαφές είναι το γεγονός πως «το μέλλον στα ταξιδιωτικά media είναι οι bloggers», ενώ παράλληλα τονίστηκε η σημασία των social media.

O Rick Calvert, ιδρυτής του TBEX, δήλωσε στο in.gr ότι το παγκόσμιο αυτό συνέδριο ξεκίνησε το 2009 με την παρουσία έξι bloggers, οι οποίοι στη συνέχεια έγιναν 150. Σταδιακά άρχισε να καθιερώνεται ως ετήσιο γεγονός, και «φέτος βρισκόμαστε στην Αθήνα και έχουμε κοντά μας πάνω από 850 ταξιδιωτικούς συγγραφείς». Ο ιδρυτής του TBEX μάς εξήγησε ότι «επιχειρούμε να εκπαιδεύσουμε τους δημοσιογράφους και bloggers σχετικά με το πώς θα αναπτύξουν επιχειρηματικές σχέσεις με μεγάλα brands και πώς θα κάνουν τα κείμενά τους ελκυστικά. Τονίζουμε ακόμη τη σημασία της αλληλεπίδρασης μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης, γι’ αυτό και πολλά σεμινάρια έχουν ως αντικείμενο την εξοικείωση με κοινωνικά μέσα, όπως το twitter, το facebook».

Ο Rick Calvert συνέχισε εξηγώντας το λόγο για τον οποίον οι travel bloggers είναι τόσο ανερχόμενοι και γιατί μεγάλα ονόματα στο χώρο του τουρισμού δείχνουν τόσο έντονο ενδιαφέρον. «Οι bloggers διηγούνται ιστορίες και μοιράζονται τις εμπειρίες τους. Είναι πολύ σημαντικό το ότι δίνουν έμπνευση στους αναγνώστες μέσω της οικείας γραφής τους. Δε θα αναφέρουν απλώς τα τουριστικά αξιοθέατα που ο καθένας μπορεί εύκολα να βρει σε έναν ταξιδιωτικό οδηγό. Αντιθέτως, θα αποκαλύψουν μυστικές γωνιές της κάθε πόλης και θα αναδείξουν πλευρές όπως η γαστρονομία, το καλό κρασί, η αρχιτεκτονική, η νυχτερινή ζωή».

Τέλος, ο ιδρυτής του TBEX εκφράζει το θαυμασμό του για την Αθήνα. «Είναι μια πόλη που συνδυάζει σημαντική ιστορία, καλό φαγητό και διαφορετική νυχτερινή ζωή. Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερα σημαντική εντύπωση είναι η άκρως θετική ενέργεια των ανθρώπων και οι νέοι ορίζοντες στη γαστρονομία».

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε ότι ειδικά για το συνέδριο TBEX οργανώθηκαν περίπου 70 προτάσεις περιηγήσεων στην Αθήνα, ενώ το Σάββατο 25 Οκτωβρίου, ημέρα λήξης του συνεδρίου, οργανώθηκε αποχαιρετιστήρια εκδήλωση από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, με συνδιοργανωτές τους καταστηματάρχες της οδού Πανδρόσου στο κέντρο της πόλης. Συγκεκριμένα, έλαβε χώρα ένα street party με ποικίλα εδέσματα, παραδοσιακά ποτά και καλλιτεχνικά δρώμενα από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, με τη συμμετοχή καλλιτεχνών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Μια βόλτα στα ξένα ταξιδιωτικά blogs είναι αρκετή για να διαπιστώσει κανείς ότι η Αθήνα είναι τις τελευταίες ημέρες πρώτο θέμα στις αναρτήσεις των bloggers. Μια Αθήνα ιδιαίτερη και ξεχωριστή. Οι αναρτήσεις δεν περιορίζονται στα αξιοθέατα της πόλης μας, αλλά αναδεικνύουν γειτονιές όπως τα Πετράλωνα, τα Εξάρχεια, το Μοναστηράκι, και περιγράφουν το γαστρονομικό πλούτο της πρωτεύουσας, όπως την παραδοσιακή αλλά και μοντέρνα κουζίνα, το κρασί, παραδοσιακά εδέσματα και γλυκά, ακόμη και το κουλούρι Θεσσαλονίκης, που μπορεί κανείς να βρει στο δρόμο. Παράλληλα, τα social media έχουν κατακλυστεί από όλες αυτές τις εικόνες.

Αναμφισβήτητα, η φιλοξενία του παγκοσμίου συνεδρίου TBEX στην Αθήνα ήταν ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για την προβολή της Ελλάδας στα παγκόσμια τουριστικά δρώμενα.

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024