Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Intralot: Πωλεί τη λοταρία της πολιτείας της Βικτώριας στον όμιλο Tatts

Intralot: Πωλεί τη λοταρία της πολιτείας της Βικτώριας στον όμιλο Tatts

Η Intralot Australia ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα την πώληση της λοταρίας της πολιτείας της Βικτώριας στον όμιλο Tatts, ο οποίος κατέχει την κύρια άδεια στην περιοχή. Η Intralot αποφάσισε να αποσυρθεί από τα τυχερά παιχνίδια στην Βικτώρια, αφού το παθητικό της στα τελευταία επτά χρόνια που δραστηριοποιήθηκε στη συγκεκριμένη πολιτεία ανήλθε στα 63 εκατ. δολάρια.

Η Intralot Australia ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα την πώληση της λοταρίας της πολιτείας της Βικτώριας στον Όμιλο Tatts, ο οποίος κατέχει την κύρια άδεια στην περιοχή.

Η Intralot αποφάσισε να αποσυρθεί από τα τυχερά παιχνίδια στην Βικτώρια, αφού το παθητικό της στα τελευταία επτά χρόνια που δραστηριοποιήθηκε στη συγκεκριμένη πολιτεία ανήλθε στα 63 εκατ. δολάρια.

Η Intralot είχε δεκαετές συμβόλαιο στη Βικτώρια για τα ξυστά και το λαχείο Κίνο. Η προηγούμενη εργατική κυβέρνηση είχε υποστηρίξει, όταν έσπαγε το μονοπώλιο της Tatts Group το 2007 πως τα συνολικά κέρδη της πολιτείας (από τα μερίσματα και τους φόρους) θα ανερχόταν στα 3 δισ. δολάρια.

Η απόδοση, όμως, ήταν πολύ φτωχή, με αποτέλεσμα ολοένα και λιγότεροι να παίζουν Κίνο και να αγοράζουν τα ξυστά της Intralot.

Με τη σύμφωνη γνώμη και της πολιτειακής κυβέρνησης η Intralot αποσύρεται και η Tatts Group γίνεται και πάλι η μονοπωλιακή δύναμη των τυχερών παιχνιδιών στη Βικτώρια.

Επί πλέον η ελληνική εταιρία προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και διεκδικεί 63,4 εκατ.δολάρια από την πολιτειακή κυβέρνηση, καθώς και διάφορα ποσά που δαπάνησε κατά την επταετή παρουσία της στη Βικτώρια, υποστηρίζοντας ότι οι αρμόδιες αρχές της είχαν αποκρύψει από την αρχή ότι η Tatts Group είχε αποκλειστική συμφωνία για να έχει παρουσία στις βιτρίνες και την καλύτερη θέση στα διάφορα καταστήματα τυχερών παιχνιδιών.

Σήμερα έγινε γνωστό πως τα έσοδα που σχετίζονται με την πώληση της λοταρίας της Πολιτείας της Βικτώριας στον Όμιλο Tatts, συμπεριλαμβανομένων του αρχικού τιμήματος, των τρεχουσών πληρωμών και της εξοικονόμησης λειτουργικών δαπανών, εκτιμάται ότι μπορεί να ανέλθουν μέχρι το πόσο των 20 εκατ. δολαρίων Αυστραλίας.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου των Τυχερών Παιχνιδιών της Αυστραλίας (Gambling Licensing Review Panel) επιβεβαίωσε ότι η Intralot Australia υπέστη «άδικη μεταχείριση» κατά τη διαδικασία αδειοδότησης, ωστόσο δεν ελήφθησαν διορθωτικά μέτρα από την Κυβέρνηση. Για το λόγο αυτό, η Intralot Australia έχει κινηθεί δικαστικά ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024