Βερολίνο: Μήνυμα στήριξης των κυπριακών θέσεων έναντι της Τουρκίας
Το δικαίωμα της Κύπρου για έρευνα και εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της (ΑΟΖ) αναγνωρίζει το Βερολίνο και τονίζει ότι αναμένει από την Τουρκία τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου.
Το δικαίωμα της Κύπρου για έρευνα και εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της (ΑΟΖ) αναγνωρίζει το Βερολίνο και τονίζει ότι αναμένει από την Τουρκία τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου.
«Αναγνωρίζουμε τα κυπριακά δικαιώματα να ερευνά και να εκμεταλλεύεται (ενν. η Κύπρος) τους φυσικούς της πόρους στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της. Αναμένουμε η Τουρκία να σέβεται το διεθνές δίκαιο» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, εκφράζοντας λύπη «για το ότι οι διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού ζητήματος έχουν αυτή τη στιγμή διακοπεί».
Ο ίδιος εκπρόσωπος επισήμανε ότι «οι διαπραγματεύσεις είναι προς όφελος και των δύο πλευρών και πρέπει να συνεχιστούν το συντομότερο δυνατό».
«Βλέπουμε στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία επίσης έναν αποτελεσματικό τρόπο προκειμένου να υπάρξει θετική επίδραση στην εξέλιξή τους (ενν. των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό). Ειδικά σε έναν δομημένο διάλογο μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας στο πλαίσιο των διαπραγματευτικών κεφαλαίων για θέματα Κράτους Δικαίου, Δικαιοσύνης και Ασφάλειας, βλέπουμε αμοιβαίο συμφέρον. Γι’ αυτό και κατά βάση προσπαθούμε για το άνοιγμα περαιτέρω κεφαλαίων» κατέληξε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Παρίσι: Goldman Sachs και Citi λένε στο προσωπικό να εργάζεται από το σπίτι – Φόβος τρομοκρατικής επίθεσης
- Σε μπελάδες ο Παναθηναϊκός για την εξάδα της Ευρωλίγκας (pics)
- ΗΠΑ: Ο Χέγκσεθ απολύει τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού εν μέσω πολέμου
- Γιορτή σήμερα 3 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]
- Έτσι διαμορφώθηκε η βαθμολογία της Euroleague μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τη Χάποελ
- Ο πόλεμος στο Ιράν πλουτίζει την πολεμική βιομηχανία
- Δεν πήγε στο flash interview ο Αταμάν: «Μεγάλη απογοήτευση για εμάς…»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442