Δικαστήριο υποχρέωσε τη Λεβερκούζεν να επιστρέψει 16 εκ. ευρώ από χορηγία
Περιφερειακό δικαστήριο της Κολονίας απεφάνθη την Τετάρτη ότι η Λεβερκούζεν πρέπει να καταβάλει 16 εκατομμύρια ευρώ στους πιστωτές της χρεοκοπημένης εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας «Teldafax». «Είμαστε απογοητευμένοι και έκπληκτοι που τα γεγονότα και πολλά από τα επιχειρήματά μας δεν λήφθηκαν υπόψη», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Μπάγερ, Μίκαελ Σάντε, στην ιστοσελίδα του συλλόγου και πρόσθεσε: «Τώρα θα περιμένουμε για το πλήρες σκεπτικό της απόφασης και στη συνέχεια θα εξετάσουμε αν θα καταθέσουμε έφεση».
Περιφερειακό δικαστήριο της Κολονίας απεφάνθη την Τετάρτη ότι η Λεβερκούζεν πρέπει να καταβάλει 16 εκατομμύρια ευρώ στους πιστωτές της χρεοκοπημένης εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας «Teldafax».
«Είμαστε απογοητευμένοι και έκπληκτοι που τα γεγονότα και πολλά από τα επιχειρήματά μας δεν λήφθηκαν υπόψη», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Μπάγερ, Μίκαελ Σάντε, στην ιστοσελίδα του συλλόγου και πρόσθεσε: «Τώρα θα περιμένουμε για το πλήρες σκεπτικό της απόφασης και στη συνέχεια θα εξετάσουμε αν θα καταθέσουμε έφεση».
Η «Teldafax» ήταν χορηγός της Λεβερκούζεν και είχε καταβάλει το εν λόγω ποσό στο σύλλογο το διάστημα 2009-11, ωστόσο ο Μπίνερ Μπερ, ο οποίος ανέλαβε την εκκαθάριση της «Teldafax», ισχυρίστηκε επιτυχώς ότι ο σύλλογος γνώριζε πως η εταιρεία είχε χρεοκοπήσει, όταν αποδέχθηκε τα χρήματα της χορηγίας.
Περίπου 700.000 άνθρωποι έχασαν χρήματα, όταν η «Teldafax» κατέρρευσε τον Σεπτέμβριο του 2011.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το 73% των νέων χάνει τον έλεγχο του χρόνου στο internet
- Το 68% των κωδικών σήμερα μπορεί να παραβιαστεί μέσα σε μία ημέρα
- Συνάντηση Ρούμπιο και αλ Θάνι, εν μέσω φημών για διαμεσολάβηση του Κατάρ στον πόλεμο με το Ιράν
- Τουλάχιστον 69 νεκροί σε εφόδους παραστρατιωτικών στο βορειοανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό
- Ο Πούτιν λέει πως πιστεύει ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία φθάνει στο τέλος της
- Περιβαλλοντική καταστροφή και «μαύρη βροχή» στη Ρωσία μετά από τριπλό χτύπημα σε διυλιστήριο

