Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Την άρση ασυλίας του Αρτέμη Ματθαιόπουλου ψήφισε η Βουλή

Την άρση ασυλίας του Αρτέμη Ματθαιόπουλου ψήφισε η Βουλή

Την άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Αρτέμη Ματθαιόπουλου, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής, απορρίπτοντας ταυτόχρονα τις αιτήσεις για υποθέσεις τεσσάρων άλλων βουλευτών: του Άδωνη Γεωργιάδη από τη ΝΔ, της Λιάνας Κανέλη από το ΚΚΕ, καθώς και των ανεξάρτητων βουλευτών Βασίλη Καπερνάρου και Στάθη Μπούκουρα.

Την άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Αρτέμη Ματθαιόπουλου, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής, απορρίπτοντας ταυτόχρονα τις αιτήσεις για υποθέσεις τεσσάρων άλλων βουλευτών: του Άδωνη Γεωργιάδη από τη ΝΔ, της Λιάνας Κανέλη από το ΚΚΕ, καθώς και των ανεξάρτητων βουλευτών Βασίλη Καπερνάρου και Στάθη Μπούκουρα.

Ειδικότερα, επί 203 συνολικά παρόντων βουλευτών, για την άρση ασυλίας του Αρτέμη Ματθαιόπουλου: «Ναι» ψήφισαν 198 βουλευτές, «όχι» τέσσερις, ενώ ένας βουλευτής δήλωσε «παρών».

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, που αφορά κατηγορία για ληστεία από κοινού, η Επιτροπή Δεοντολογίας είχε εισηγηθεί ομόφωνα την άρση ασυλίας του.

Ο κ. Ματθαιόπουλος έκανε λόγο για πολιτική σκευωρία, συκοφαντία και προειλημμένες αποφάσεις, δήλωσε αθώος, ζητώντας ο ίδιος την άρση ασυλίας του, ενώ υποστήριξε ότι ο άνθρωπος που τον κατηγορεί ως ληστή έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για ψευδορκία.

«Η διαδικασία είναι επιπέδου τσίρκου, υπάρχει υποκρισία και αποχωρώ μαζί με το κόμμα μου» δήλωσε ο κ. Ματθαιόπουλος.

Απαντώντας στις κατηγορίες του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ο προεδρεύων του Σώματος Χρήστος Μαρκογιαννάκης σημείωσε ότι τόσο η Επιτροπή Δεοντολογίας όσο και η Ολομέλειας της Βουλής δεν υπεισέρχεται επί της ουσίας της υπόθεσης, την οποία αρμόδια να ερευνήσει είναι μόνο η δικαιοσύνη.

Για την άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη: «Ναι» ψήφισαν 13 βουλευτές, όχι ψήφισαν 179, ενώ τέσσερις ψήφισαν λευκό και επτά δήλωσαν παρών.

Κατά της άρσης ασυλίας του κ. Γεωργιάδη είχε ταχθεί ομόφωνα και η Επιτροπή Δεοντολογίας, η δε υπόθεσή του αφορά κατηγορία «για δήλωση ψευδών στοιχείων στην επιτροπή ‘πόθεν έσχες’ της Βουλής και μη καταβολή του αναλογούντος φόρου μεταβιβάσεως για αγορασθέν ακίνητο επί του οποίου έχουν τελεσθεί αυθαίρετες κατασκευές».

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε ψευδή τα όσα του καταλογίζονται, τονίζοντας ότι όλα είναι καταγεγραμμένα αναλυτικά στο «πόθεν έσχες» του και πρόσθεσε ότι η καταγγελία έγινε από έναν «κύριο που ήταν ανεξάρτητος υποψήφιος στις εκλογές επειδή ήθελε δημοσιότητα».

Για την άρση ασυλίας της Λιάνας Κανέλλη: «Ναι» ψήφισαν τρεις βουλευτές, «όχι» 187, ενώ δύο βουλευτές δήλωσαν «παρών» και ένας ψήφισε λευκό.

Η υπόθεση της κ. Κανέλλη αφορούσε συκοφαντική δυσφήμηση και η Επιτροπή Δεοντολογίας εισηγήθηκε κατά πλειοψηφία τη μη άρση της ασυλίας της.

Για την άρση ασυλίας του Βασίλη Καπερνάρου: «Ναι» ψήφισαν 9 βουλευτές, «όχι» 189, ενώ πέντε βουλευτές δήλωσαν «παρών».

Η υπόθεση του κ. Καπερνάρου, για τον οποίο η Επιτροπή Δεοντολογίας είχε εισηγηθεί κατά πλειοψηφία την μη άρση ασυλίας του, αφορούσε κατηγορία για «απάτη ενώπιον του δικαστηρίου κατά συναυτουργία, με συνολικό όφελος και αντίστοιχα ζημία υπερβαίνουσα το ποσό των 120.000 ευρώ».

Για την άρση ασυλίας του ανεξάρτητου βουλευτή Ευστάθιου Μπούκουρα: «Ναι» ψήφισαν 19 βουλευτές, «όχι» 179, ενώ πέντε βουλευτές δήλωσαν «παρών».

Η Επιτροπή Δεοντολογίας είχε εισηγηθεί κατά πλειοψηφία τη μη άρση ασυλίας του κ. Μπούκουρα, η υπόθεση του οποίου αφορά παράβαση του ΚΟΚ .

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024