Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Στα φοιτητικά έδρανα του ΑΠΘ ο τυφλός Αργύρης

Στα φοιτητικά έδρανα του ΑΠΘ ο τυφλός Αργύρης

Το «παρών» στα αμφιθέατρα του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ δίνει ο τυφλός φοιτητής, πλέον, Αργύρης Κουμτζής, μετά και την επίσημη εγγραφή του στο Πανεπιστήμιο. Μετά από παρέμβαση του υπουργού Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου, ο 18χρονος πληροφορήθηκε ότι το όνομά του περιλαμβάνεται στον κατάλογο των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις που ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο.

Το «παρών» στα αμφιθέατρα του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ δίνει ο τυφλός φοιτητής, πλέον, Αργύρης Κουμτζής, μετά και την επίσημη εγγραφή του στο Πανεπιστήμιο.

Ο Αργύρης επί ενάμιση χρόνο προσπαθούσε επίμονα να αποδείξει ότι μπορεί να σπουδάσει στο συγκεκριμένο τμήμα.

Οι κανονισμοί του τμήματος απαγόρευαν την εισαγωγή φοιτητών με προβλήματα όρασης ή αναπηρία στα άνω άκρα, θεωρώντας ότι δεν θα μπορούν να συμμετέχουν στα πειράματα.

Μετά από παρέμβαση του υπουργού Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου, ο 18χρονος πληροφορήθηκε, όπως αναφέρει το Έθνος, ότι το όνομά του συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις που ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, Κωνσταντίνο Χρυσάφη, με βάση το σύστημα της ποσόστωσης για την εισαγωγή ατόμων με αναπηρία στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, το τμήμα έχει τη δυνατότητα να δεχθεί έως 10 άτομα, ενώ εκτός από τον Αργύρη Κουμτζή άλλα τρεις φοιτητές με σοβαρές παθήσεις κατέθεσαν αίτηση εγγραφής.

Ο κ. Χρυσάφης γνωστοποίησε ότι από την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς, προτού ακόμη λήξει και τυπικά το ζήτημα της εγγραφής του στη σχολή, ο τυφλός φοιτητής παρακολούθησε κάποια μαθήματα.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ, ο αναπληρωτής Πρύτανης Έρευνας και Συντονισμού, αναπληρωτής καθηγητής Θεόδωρος Λαόπουλος, υπογράμμισε ότι μετά και την παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας το ζήτημα ήταν καθαρά τυπικό, ωστόσο για τις ανάγκες υποστήριξης των σπουδών του φοιτητή η Σχολή περιμένει από το υπουργείο να δείξει συνέπεια και σε μία σειρά υποχρεώσεων, που απορρέουν από την παρέμβασή του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

«Πόλεμο» κατά της στεγαστικής κρίσης, του υπερτουρισμού και των άπιαστων ενοικίων κηρύττουν οι ευρωπαϊκές πόλεις

«Όσο περισσότερα είναι τα διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, τόσο αυξάνονται τα ενοίκια» σύμφωνα με τον Konstantin Kholodilin, ερευνητή στο Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024