Μήνυμα στο Μαξίμου η «θεσμική ενημέρωση» Τσίπρα από Αβραμόπουλο
Ως μήνυμα στο Μαξίμου με σκοπό να φανεί ότι, σε αντίθεση με τον Αντώνη Σαμαρά, ο απερχόμενος υπουργός Άμυνας και νέος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος αναγνωρίζει τον θεσμικό ρόλο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μεριμνά για την ενημέρωσή του, εκλαμβάνεται η επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, που διήρκεσε 3,5 ώρες.
Ως μήνυμα στο Μαξίμου με σκοπό να φανεί ότι, σε αντίθεση με τον Αντώνη Σαμαρά, ο απερχόμενος υπουργός Άμυνας και νέος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος αναγνωρίζει τον θεσμικό ρόλο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μεριμνά για την ενημέρωσή του, εκλαμβάνεται η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, την Τρίτη, που διήρκεσε 3,5 ώρες.
Σύμφωνα με Τα Νέα, επί της ουσίας η Κουμουνδούρου έξυσε μια παλιά πληγή στις σχέσεις κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης που θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ να διαμαρτύρεται διότι ο πρόεδρός του έχει ελλιπή πληροφόρηση και δεν καλείται από τον πρωθυπουργό για ενημέρωση στο Μαξίμου.
Είναι χαρακτηριστικό πως ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, μία ημέρα μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, υποστήριξε ότι ο Αντ.Σαμαράς δεν καλεί τον Αλ.Τσίπρα για θεσμική ενημέρωση.
Στο παρελθόν, οι σχέσεις του Δημ.Αβραμόπουλου με τον ΣΥΡΙΖΑ είχαν δηλητηριάσει τη συγκυβέρνηση, όταν μία αποστροφή του υπουργού Άμυνας, στη Βουλή, για το θέμα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και των υποβρυχίων είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, που εγκαλείτο από την αξιωματική αντιπολίτευση για τις συμβάσεις που είχαν υπογραφεί επί θητείας του στο υπουργείο Άμυνας.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης υπογράμμισε τον διαφορετικό τρόπο με τον οποίο, όπως είπε, ο κ. Αβραμόπουλος αντιλαμβάνεται την αναγκαία επικοινωνία με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «σε αντίθεση με τον κ. Σαμαρά, που έχει τα τηλέφωνα κλειστά».
Το ίδιο περίπου υπονόησε και ο Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας πως η επίσκεψή του στο Πεντάγωνο δεν ήταν επικοινωνιακού χαρακτήρα αλλά ουσιαστικά στο πλαίσιο της απαραίτητης θεσμικής ενημέρωσης που πρέπει να έχει η αξιωματική αντιπολίτευση πάνω στα κρίσιμα ζητήματα της εθνικής ασφάλειας, της άμυνας, της εξωτερικής πολιτικής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συρία: Η κρατική τηλεόραση επιβεβαιώνει βομβαρδισμούς της Ιορδανίας εναντίον «αποθηκών ναρκωτικών και όπλων»
- Η Ιορδανία βομβάρδισε περιοχές στην επαρχία Σουέιντα στη Συρία
- Πόλεμος στο Σουδάν: Επιδρομή drone κοντά στη Χαρτούμ, 5 νεκροί
- Το YouTube ως εκπαιδευτικό εργαλείο για τους εφήβους
- Το Συμβούλιο Ασφαλείας βλέπει την κλιμάκωση του πυρηνικού προγράμματος στη Βόρεια Κορέα
- Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαιώνει ότι κατέστρεψε μοναστήρι στο νότιο Λίβανο