Δεν υπάρχει απόφαση στην ΕΚΤ για αγορές εταιρικών ομολόγων, λέει ο Νοβότνι
Η αγορά εταιρικών ομολόγων είναι ένας τρόπος για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να επεκτείνει τον ισολογισμό της, αλλά το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας δεν έχει ακόμη εξετάσει την ιδέα, είπε ο Έντβαλντ Νοβότνι, κεντρικός τραπεζίτης της Αυστρίας, την Τετάρτη, προσθέτοντας ότι θα πρέπει κανείς να δει τα τεχνικά ζητήματα.
Η αγορά εταιρικών ομολόγων είναι ένας τρόπος για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να επεκτείνει τον ισολογισμό της, αλλά το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας δεν έχει ακόμη εξετάσει την ιδέα, είπε ο Έντβαλντ Νοβότνυ, κεντρικός τραπεζίτης της Αυστρίας, την Τετάρτη, προσθέτοντας ότι θα πρέπει κανείς να δει τα τεχνικά ζητήματα.
Πηγές με γνώση του θέματος είπαν στο Reuters την Τρίτη ότι η ΕΚΤ εξετάζει το ενδεχόμενο αγοράς εταιρικών ομολόγων στην δευτερογενή αγορά και ίσως έχει αποφασίσει κάτι τέτοιο έως τα τέλη του έτους.
«Δεν έχει συζητηθεί το θέμα στο διοικητικό συμβούλιο και δεν υπάρχει απόφαση. Η αγορά εταιρικών ομολόγων θα οδηγήσει σε επέκταση του ισολογισμού, αλλά θα πρέπει κάποιος να δει πρώτα τις τεχνικές λεπτομέρειες», είπε το μέλος του συμβουλίου της ΕΚΤ στο ειδησεογραφικό πρακτορείο MNI.
Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ποσοτικής χαλάρωσης (quantitative easing) είπε ότι ίσως υποστηριχθεί «εάν διαπιστώσουμε άμεσο κίνδυνο διατήρησης του αποπληθωρισμού μακροπρόθεσμα […] δεν είμαστε όμως σε αυτή την κατάσταση».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ολυμπιακός: Τα δύο ζευγάρια που θα προκύψει ο αντίπαλός του αν προκριθεί στα playoffs
- Εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας για τον καύσωνα – Τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση θερμοπληξίας
- ΕΝΦΙΑ: Τι αλλάζει στον υπολογισμό του φόρου από το 2027
- Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με τη Ναϊμέγκεν στον 3ο προκριματικό του Champions League
- Τουρκία και ψευδοκράτος γιορτάζουν τα 52 χρόνια της εισβολής – Επιμένουν στο αφήγημα της «ειρηνευτικής επιχείρησης»
- «Αυτή η ομάδα κατακτά ξανά τις καρδιές του κόσμου» – Χαβιέ Μπαρδέμ και βασιλιάς Φελίπε στο Μουντιάλ
