
Σπάνε τα ισόβια για δράστες οικονομικών εγκλημάτων κατά Δημοσίου
Την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που ισοδυναμεί με το σπάσιμο των ισοβίων για τους δράστες οικονομικών εγκλημάτων εις βάρος του Δημοσίου προτείνουν τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής που επεξεργάζεται τον Ποινικό Κώδικα.
Την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που ισοδυναμεί με το σπάσιμο των ισοβίων για τους δράστες οικονομικών εγκλημάτων εις βάρος του Δημοσίου προτείνουν τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής που επεξεργάζεται τον Ποινικό Κώδικα.
Με βάση τον Ποινικό Κώδικα, το ύψος της απειλούμενης ποινής καθορίζει και τον χρόνο παραγραφής των εγκλημάτων. Έτσι για τα αδικήματα που προβλέπεται ισόβια κάθειρξη ο χρόνος παραγραφής είναι 20 χρόνια, ενώ όταν η επαπειλούμενη ποινή είναι πρόσκαιρη κάθειρξη (5-20 χρόνια) ο χρόνος παραγραφής μειώνεται σημαντικά.
Στην πράξη, όπως αναφέρουν Τα Νέα, σημαίνει ότι πολλές και άκρως σημαντικές υποθέσεις που εκκρεμούν ενώπιον της Δικαιοσύνης θα σταματήσουν να διερευνώνται, αφού η ποινική δίωξη θα παύσει οριστικά λόγω παραγραφής. Άλλες υποθέσεις που δεν έχουν εξεταστεί θα περάσουν στο απυρόβλητο.
Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ) σκοπεύει να υποβάλει το συντομότερο στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου επεξεργασμένες προτάσεις, ενώ ο ίδιος ο υπουργός δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του, καθώς η πρόταση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής δεν είναι σε καμία περίπτωση δεσμευτική.
*Περισσότερα στην έντυπη έκδοση των Νέων
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 3-1: Έκαναν το 1-0 στους τελικούς οι «πράσινοι»
- Άρθρο παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα – «Ώρα ευθύνης»
- Τέλος τα στημένα brunch: Γιατί η νεολαία επιστρέφει μαζικά στα παλιά καφενεία;
- Super League: Η βαθμολογία των play out μετά τη νίκη του Πανσερραϊκού και την ήττα της ΑΕΛ
- Αυτή είναι η τέχνη της «μικρο-απόδρασης» που σου φτιάχνει το Σαββατοκύριακο
- Μετά την αποχώρηση του από το WWE, ο Τζον Σίνα εστίασε στην οικογένειά του
